«Θα σου φύγω»

Κάποιες απειλές είναι πολύ χαριτωμένες όταν γίνονται στίχοι. Είναι απολαυστικός δηλαδή ο Νταλάρας όταν λέει «Θα σου φύγω, σ’ το ‘χα πει, θα σου φύγω και γέλαγες εσύ».

«Θα σου φύγω» | tovima.gr
Κάποιες απειλές είναι πολύ χαριτωμένες όταν γίνονται στίχοι. Είναι απολαυστικός δηλαδή ο Νταλάρας όταν λέει «Θα σου φύγω, σ’ το ‘χα πει, θα σου φύγω και γέλαγες εσύ». Είναι εξίσου χαριτωμένο να διατυπώνονται τέτοιες απειλές εν είδει ακκισμού μεταξύ ερωτευμένων. Ουσιαστικά το «θα σου φύγω» σημαίνει «καίγομαι να μείνω μαζί σου στην ίδια κατάσταση». Θα περιμέναμε ότι στην πολιτική τα πράγματα είναι πιο σοβαρά εξ ου εκπλήσσει το «θα σου φύγω» του Βαγγέλη Βενιζέλου προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του teeny-weeny ΠαΣοΚ απείλησε χθες να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν στις εκλογές δεν λάβει ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Καθόρισε το ποσοστό στο 10%_ το οποίο δεν είναι απλά αξιοπρεπές, είναι φαντασμαγορικό ή και εξωπραγματικό. Διαφορετικά; Διαφορετικά «υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και στρατηγικού προσανατολισμού». Μετάφραση: η σταθερότητα είναι η συγκυβέρνηση, ο προσανατολισμός είναι τα μνημόνια.
Υπάρχει άραγε κάποιου είδους βοήθεια που θα μπορούσε να παρασχεθεί από το Μαξίμου στον Βενιζέλο; Υπάρχει άραγε τρόπος να μαζέψουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι και να τους χαρίσουν στο ΠαΣοΚ ώστε να έχει το επιθυμητό ποσοστό που θα συμβάλει στην σταθερότητα; Δεν ξέρουμε πειστικό επιχείρημα για τη συσπείρωση της κεντροδεξιάς υπό τον Βενιζέλο, υποψιαζόμαστε όμως ότι οι απειλές Βενιζέλου θα λειτουργήσουν υπέρ του Σαμαρά.
Να εξηγηθούμε: ο επιχειρηματίας, ο καταθέτης, ο συνταξιούχος που φοβάται ότι θα έλθουν οι μπολσεβίκοι να του αρπάξουν την περιουσία, δεν θα πάει στην Ελιά/ ΠαΣοΚ αν νιώσει την απειλή της κατάρρευσης. Δεν θα πάει σε μια παράταξη η οποία φοβάται να κατέλθει μόνη της στις εκλογές ούτε σε ένα αρχηγό που επινόησε το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που χρηματοδότησε παράτυπα την Proton Bank, που πλήρωσε τα υποβρύχια τσάμπα και βερεσέ, που επέβαλε το χαράτσι στα ακίνητα.
Οι ψηφοφόροι που έχουν τον καημό της σταθερότητας θα πάνε απευθείας στη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έχει φτιάξει κλίμα: τι πλεόνασμα, τι θετικό ισοζύγιο, τι μέρισμα και εσχάτως τι ανταπόδοση! Λέει ο Αντώνης Σαμαράς πως ό,τι στερηθήκαμε, το στερηθήκαμε και τώρα βαδίζουμε σταθερά προς την ανάπτυξη. Το παίζουν οι τηλεοράσεις, το στηρίζουν οι εφημερίδες, το πιστεύουν μάλιστα ορισμένοι, που κρατούν το κόμμα στη δεύτερη θέση. Οι παλαιοί ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ που προσέβλεπαν στην σταθερότητα και ταυτόχρονα ντρέπονταν να ψηφίσουν Δεξιά, τώρα το ξανασκέφτονται. Να ψηφίσουν τον Βαγγέλη, να τινάξει στη σταθερότητα στον αέρα;
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk