Ταϊλάνδη: Νέες βουλευτικές εκλογές στις 20 Ιουλίου

Για νέες βουλευτικές εκλογές στις 20 Ιουλίου ετοιμάζεται η Ταϊλάνδη, που βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Νοέμβριο. Η ημερομηνία αυτή έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να την αποδεχτεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα.

Για νέες βουλευτικές εκλογές στις 20 Ιουλίου ετοιμάζεται η Ταϊλάνδη, που βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή έπειτα από μια συνάντηση με την κυβέρνηση.

«Νέες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουλίου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της εκλογικής επιτροπής Πουντσόνγκ Λουτραουόνγκ, διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία αυτή έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και ότι το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να την αποδεχθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα.

Μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2013 ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών της 2ας Φεβρουαρίου η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα δεν μπορεί να διεκπεραιώνει παρά μόνο τα τρέχοντα ζητήματα.

Οι εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου, τις οποίες θα κέρδιζε το κόμμα της Γινγκλάκ, ακυρώθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διεξαγωγή τους λόγων των διαδηλωτών που ζητούν την αποχώρηση της Γινγκλάκ από την εξουσία.

Τις εκλογές εκείνες είχε επίσης μποϊκοτάρει το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις νέες εκλογές.

Πάντως οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους τον Νοέμβριο και επιθυμούν να αντικατασταθεί η κυβέρνηση με ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο», έχουν απειλήσει να εμποδίσουν κάθε νέα ψηφοφορία.

Εξάλλου η ίδια η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κατηγορείται για δύο υποθέσεις διαφθοράς εξαιτίας των οποίων κινδυνεύει να αποπεμφθεί από τη θέση της.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk