Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού απόψε (ώρα 20:00), ενώ οι χιλιάδες οπαδοί που κατέφθασαν από τη Θεσσαλονίκη στις Αφίδνες περνούν από έλεγχο εισιτηρίων και εν συνεχεία μεταφέρονται, σταδιακά, στο ΟΑΚΑ.

Λόγω της συγκέντρωσης των πούλμαν στα διόδια των Αφιδνών, η Τροχαία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Σάββατο άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ εναντίον των πούλμαν, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο, τη ώρα που το κομβόι των λεωφορείων κατευθυνόταν προς τις Αφίδνες.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου άγνωστοι επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν σε γνωστή καφετέρια του Κολωνακίου, ενώ άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο σε σύνδεσμο της ομάδας στην Ομόνοια, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 οπαδοί της. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί μεταφέρθηκαν με τρένο στο ΟΑΚΑ.

«Φρούριο» η πόλη

Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ήδη σιδηρόφρακτο και 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, με τρεις ζώνες ελέγχου στο γήπεδο και περιπολίες, ώστε να αποφευχθούν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις (ώς τις 20:00) στο κέντρο της πόλης. Η απαγόρευση συγκεντρώσεων, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής αφορά στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως.

Για την αποφυγή επεισοδίων, οι οργανωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγηθούν στο στάδιο συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11 (τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12.

Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο αλλά και την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ανακοίνωση με οδηγίες από την ΕΠΟ

Χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού το Σάββατο δίνει η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε την παραμονή του αγώνα.

«Ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2014 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 με ώρα έναρξης 20:00, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

1. Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 16:00.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ».

«Φωνάζει» ο Παναθηναϊκός για τις προσκλήσεις

Την ανησυχία της για τις φήμες που κυκλοφορούν περί διάθεσης των προσκλήσεων του τελικού του Κυπέλλου από την ΕΠΟ σε άτομα που δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έλαβε από την ΕΠΟ έναν ελάχιστο και πολύ συγκεκριμένο αριθμό προσκλήσεων, οι οποίες διατέθηκαν αποκλειστικά για τις διοικητικές ανάγκες του Συλλόγου μας.

Δυστυχώς, η υπερβολικά μειωμένη διάθεση των προσκλήσεων, δεν κάλυψε τις απαιτούμενες ανάγκες του Συλλόγου μας και ως εκ τούτου, στον αυριανό τελικό Κυπέλλου δεν θα βρίσκεται κόσμος του Παναθηναϊκού στη θύρα των επισήμων.

Αυτό γίνεται σαφές από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, καθώς τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονη φημολογία για την περίεργη πολιτική διάθεσης των προσκλήσεων και τους παραλήπτες αυτών, οι οποίοι δεν ανήκουν ούτε στον Παναθηναϊκό ούτε στον ΠΑΟΚ και μόνο η ΕΠΟ γνωρίζει ποιοι τις έλαβαν.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στις Θύρες 1, 35, 2, 3, 4, 32, 34, 5, 6 , 7Α και 30, όπως ανακοινώθηκαν κατά τη διάθεση των εισιτηρίων από την ΠΑΕ».