Η τυχαία συνάντηση ενός από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Γ. Πάντζα, είχε ως θέμα αρχικά τις ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο κ. Πάντζας. Στη συνέχεια η συζήτηση κατέληξε στο ποιος από τους δύο είναι περισσότερο… αριστερός. «Ακόμη σας βλέπω και μου αρέσετε στις ελληνικές ταινίες» είπε στον κ. Πάντζα ο κ. Λαζαρίδης, θέλοντας ίσως με αυτόν τον τρόπο να σπάσει τον πάγο ή να ανοίξει κουβέντα με έναν ηθοποιό ζεν πρεμιέ του παλιού καλού κινηματογράφου. «Αφήστε τις ταινίες, βγήκα σύνταξη και οι ταινίες βγήκαν κι αυτές στη σύνταξη» είπε ο κ. Πάντζας, θέλοντας προφανώς να προσπεράσει το θέμα. «Δεν το είπα υποτιμητικά» ήταν η απάντηση του κ. Λαζαρίδη, πλην όμως ο κ. Πάντζας έστρεψε τη συζήτηση στο… Μνημόνιο. «Κάντε κάτι, μας πνίγει σαν θηλιά στον λαιμό το Μνημόνιο» είπε στον συνεργάτη του Πρωθυπουργού.
nnn
Ο κ. Λαζαρίδης, ευγενής όπως είναι και πάντοτε ετοιμόλογος, είπε εμπιστευτικά στον κ. Πάντζα: «Να ξέρεις, διώχνουμε την τρόικα, θα τους διώξουμε, θα το δείτε σε λίγο καιρό». Ελα όμως που ο κ. Πάντζας επέμενε και του είπε: «Σας θυμάμαι και εγώ που παλαιότερα ερχόσασταν στις συγκεντρώσεις μας». Ηταν η σειρά του Χρύσανθου να ρωτήσει: «Ποιες συγκεντρώσεις;». Ο κ. Πάντζας έδειξε έκπληκτος που αυτός θυμόταν ενώ ο Χρύσανθος δεν θυμόταν τις συγκεντρώσεις και του είπε: «Στις συγκεντρώσεις των αριστερών». Τότε ο κ. Λαζαρίδης χαμογέλασε και του είπε: «Σε διαβεβαιώνω ότι πηγαίνω τακτικά στις συγκεντρώσεις αριστερών αλλά των αριστερών της… πατριωτικής Αριστεράς» και έφυγε αφήνοντας τον κ. Πάντζα έκπληκτο.


Αλλη μια τυχαία συνάντηση

Το είχε φαίνεται η ημέρα: η Τετάρτη ήταν γεμάτη από τυχαίες-αταίριαστες συναντήσεις. Εξω από ένα ραδιοφωνικό στούντιο συναντήθηκαν δύο αντίπαλοι υποψήφιοι δήμαρχοι: οι κ.κ. Γαβρ. Σακελλαρίδης και Ν. Κακλαμάνης. Ο ένας έβγαινε από το στούντιο και ο άλλος έμπαινε για συνέντευξη. Μόλις ο Νικήτας είδε τον Γαβρίλη, του είπε: «Φαίνεσαι πιο νέος, ευγενικός, αλλά σε περίμενα περισσότερο… ακτιβιστή». Ο κ. Σακελλαρίδης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Κακλαμάνη επειδή δεν του επιτέθηκε φραστικά, «όπως μου είχε επιτεθεί ο κ. Καμίνης», και τον ρώτησε τι εννοεί ότι τον περίμενε περισσότερο ακτιβιστή, αφού, όπως είπε, «είμαι και φαίνομαι». «Πώς είσαι και πώς φαίνεσαι; Τη στιγμή που περίμενες να ανακοινώσει πρώτα την υποψηφιότητά σου στην Κεντρική Επιτροπή ο Τσίπρας και δεν βγήκες εσύ να την ανακοινώσεις πρώτος και να τρέξει πίσω σου ο Τσίπρας για να σε στηρίξει». Ο κ. Σακελλαρίδης χαμογέλασε και είπε στον κ. Κακλαμάνη: «Επρεπε να σε είχα γνωρίσει πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόταση γάμου στη… Ραχήλ

Αυτός ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλος φαίνεται ότι όταν συναντάται με τη βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή κάτι παθαίνει. Πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι τις προάλλες στα διαλείμματα ενός τηλεοπτικού πάνελ της έδινε κάτω από το τραπέζι… αμυγδαλάκια για να τη φιλέψει και να την ηρεμήσει. Την Τετάρτη τη συνάντησε στη Βουλή και της έταξε να της φέρει… καστανάκια. Η Ραχήλ ενθουσιάστηκε, τον αγκάλιασε και του είπε πόσο… γλυκός είναι και του επανέλαβε ότι βρίσκεται σε λάθος κόμμα και ότι τον συμπαθεί και ο πατέρας της. Ενας βουλευτής, βλέποντας όλα αυτά τα κομπλιμέντα, ρώτησε τον κ. Κουτσογιαννακόπουλο: «Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, της κάνετε πρόταση γάμου;». Και πώς απάντησε, νομίζετε, ο βουλευτής της ΝΔ; «Εδώ και καιρό της κάνω πρόταση γάμου»!

nnn
Μια και έγινε λόγος για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, έχω να σας αποκαλύψω ότι ο πρόεδρος κ. Πάνος Καμμένος ετοιμάζεται να εξορμήσει στην Κύπρο για να μην την… τουρκέψουν. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα «δράσεις» για το Κυπριακό αποδοκιμάζοντας την απόφαση των δύο κοινοτήτων να αρχίσουν τον διάλογο. Ενδιαφέρον έχει η σύνθεση της αποστολής του κόμματος στην Κύπρο. Θα τον συνοδεύσουν ο κ.Τέρενς Κουίκ, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του, ο διπλωματικός σύμβουλός του πρέσβης κ. Ελ. Καραγιάννης, αλλά και η πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΛ κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου. Τώρα, θα πείτε, τι δουλειά έχει η πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος στην Κύπρο; Αυτά μόνο ο πρόεδρος Καμμένος τα γνωρίζει.
nnn
Για την κυρία Μανταλένα Παπαδοπούλου μαθαίνω ότι επικρατεί μια μικρή αναστάτωση στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες προς βουλευτίνες των ΑΝΕΛ ότι ο πρόεδρος την προετοιμάζει για την Ευρωβουλή. Το έμαθαν οι βουλευτίνες που δίνουν, όπως λένε, την καθημερινή μάχη τους στη Βουλή, ενώ η Μανταλένα, όπως έλεγαν, δεν έδωσε καμία μάχη και καταλαβαίνετε πώς αντιδρούν…
Ο Υψηλάντης και ο Μόντι

Υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Βασ. Υψηλάντης, που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα, ο οποίος κυκλοφορεί στη Βουλή έχοντας πάνω του πάντα μια φωτογραφία του μαζί με τον κ. Μάριο Μόντι. «Πήραμε μαζί πρωινό σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα και μου έκανε εντύπωση πόσο θιασώτης ήταν του ελληνικού μελιού. Αλλά περισσότερο εντύπωση μου έκανε όταν τον προσκάλεσα το καλοκαίρι στη Ρόδο και μου είπε πως η Ρόδος είναι το όνειρο της γυναίκας του».

HeliosPlus