Υλικά

5 φύλλα «Κιχί» alfa ​

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

5 μέτρια πράσα, τρυφερά

2 ξερά κρεμμύδια {{{ moto }}}

1/3 ματσάκι μαϊντανό

1 φλ. πέτουρα (χυλοπιτάκι)

700 γρ. κιμάς ανάμεικτος, αρνίσιος και μοσχαρίσιος

3 αβγά, χτυπημένα

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1 Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πράσα και τακρεμμύδια,ψιλοκομμένα,και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν, χωρίς να πάρουνχρώμα. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Μετά από 10′ περίπου,όταν το κρεμμύδι έχει γίνει διάφανο, προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα καινα μισοψηθεί για 6-7′. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τηφωτιά. Προσθέτουμε τα πέτουρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τηγέμιση να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά καιτο μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

2 Σε ρηχό, μεγάλο ταψί για πίτα, 40 εκ. (ή στο ταψί της κουζίνας) αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, ραντίζοντάςτα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να εξέχουν αρκετάαπό το ταψί. Αδειάζουμε τη γέμιση και με κουτάλι την απλώνουμεσε λεπτή στρώση. Καλύπτουμε με 1 φύλλο, ελαφρά σουρωμένο.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, ελαφρά σουρωμένο.

3 Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που εξέχουν καιστρίβουμε σε κόθρο. Βάζουμε ένα φαρδύ ποτήρι στο κέντρο της πίταςκαι χαράζουμε κύκλο γύρω του με κοφτερό μαχαίρι. Δεν χαράζουμεμέχρι κάτω, μόνο τα πάνω φύλλα. Ακτινωτά, χωρίζουμε την πίτα σε12 κομμάτια. Ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο καιπεταχτά, με ταδάχτυλα, ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.

4 Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στιςαντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσεικαλά και να ξεκολλήσει η βάση της από το ταψί. Το τελευταίο 10λεπτο ψήνουμε μόνο με την κάτω αντίσταση, για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από το ταψί.