Εχεις μυαλό ξυράφι;

Με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας και την υποστήριξη της νέας γενιάς στην Ελλάδα, η BiC διοργανώνει μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2013 τον Διαγωνισμό Σχεδιαστικής Καινοτομίας «Ελληνικά μυαλά ξυράφια!», αναζητώντας να βρει και να φέρει σε επαφή με την ομάδα του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης τα καλύτερα και πιο δημιουργικά μυαλά της χώρας μας, απευθυνόμενη στον νέο σχεδιαστή, δημιουργό, γραφίστα και εικαστικό που θα ήθελε να οραματιστεί μαζί της.

Δυνατότητα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν οι νέοι από 18 έως 28 ετών, σπουδαστές ή απόφοιτοι σχολών Βιομηχανικού, Προϊοντικού, Διακοσμητικού, Γραφιστικού και Εικαστικού σχεδιασμού ή συναφών εικαστικών, εφαρμοσμένων και τεχνολογικών σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι σχεδιαστές καλούνται να καταθέσουν το σχέδιό τους μέσω της ειδικής ιστοσελίδας www.bic-ellinika-myala-xyrafia.gr, για να κερδίσουν 6 μήνες απασχόλησης στο Παγκόσμιο Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης των ξυριστικών BiC® στην Αθήνα.

Από το 1974 έως σήμερα, η BiC εξελίσσει τα ξυριστικά της στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που λειτουργεί στην Ελλάδα, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες εργάζονται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των ξυριστικών BiC®, αναπτύσσοντας δεκάδες διαφορετικές πατέντες μόνο την τελευταία 10ετία. Η ελληνική ψυχή των ξυριστικών BiC® είναι παρούσα σε διεθνές επίπεδο, καθώς το 77% των ξυριστικών BiC® που πωλούνται παγκόσμια, παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε 153 χώρες, συνεισφέροντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

Με βάση την φιλοσοφία της BiC «Τιμάμε το Παρελθόν – Δημιουργούμε το Μέλλον», o νέος Διαγωνισμός εξελίσσεται σε δύο πυλώνες: Graphic Design και Industrial Design.

Στον πρώτο πυλώνα, τιμώντας την ιστορία της, η BiC ζητά από τους νέους designers να σχεδιάσουν ξανά τη συσκευασία του πρώτου ξυριστικού μίας χρήσης BiC® 1 Classic, το οποίο «γεννήθηκε» στην Ελλάδα το 1974, αποτελώντας τότε παγκόσμια πατέντα.

Στον δεύτερο πυλώνα, υποστηρίζοντας τις καινοτόμες πρακτικές με όραμα για το μέλλον, η εταιρεία καλεί τους νέους βιομηχανικούς designers να καταθέσουν τις σχεδιαστικές ιδέες τους για το ξυριστικό του μέλλοντος.

Ο Διαγωνισμός Σχεδιαστικής Καινοτομίας της BiC περιλαμβάνει 2 κατηγορίες βραβείων: μία για τον πυλώνα Graphic Design και μία για τον πυλώνα Industrial Design.

Σε κάθε κατηγορία, θα απονεμηθούν από 3 βραβεία, δηλαδή συνολικά 6 βραβεία, και άλλα αναμνηστικά δώρα. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά πυλώνα είναι 6 μήνες απασχόλησης για κάθε α’ βραβείο, που θα συνοδεύεται από τιμητική πλακέτα, και προϊόντα BiC Sport για τα βραβεία β’ και γ’. Τους νικητές του Διαγωνισμού θα αναδείξει ειδική Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται από στελέχη της BiC και καταξιωμένους επιστήμονες του Design και της Επικοινωνίας γενικότερα.

Οι όροι συμμετοχής και το κείμενο της προκήρυξης του Διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.bic-ellinika-myala-xyrafia.gr, μέσα από την οποία πραγματοποιείται και η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
Σίβυλλα
Helios Kiosk