Από τη µύτη σε σέρνουν οι µυρωδιές στους δρόµους της Θεσσαλονίκης και σε κάθε γωνιά που στρίβεις σε περιµένει ένα τραπέζι γεµάτο µοσχοβολιστές νοστιµιές. Σε κάποια, όµως, αξίζει και µε το παραπάνω να σταθείς και να δοκιµάσεις.

Δύο είναι τα εστιατόρια τα οποία προσφέρουν εξαιρετικό µαγειρευτό, καθηµερινό φαγητό. Το ένα είναι το Wolves (Βασ. Ολγας 6, τηλ. 2310 858 419), όπου πέρα από όλα τα φαγητά που κοσµούν τη βιτρίνα του αυτό που λάµπει περισσότερο είναι η «βόµβα» µακαρονιών γεµισµένη µε κοκκινιστό κρέας.

Το άλλο είναι το Μικράκι (Προξένου Κοροµηλά 2), το οποίο φηµίζεται για τους τηγανητούς κεφτέδες, το µελωµένο γιουβέτσι και το µοσχαράκι µε πατάτες στη γάστρα.