Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ήδη παίκτης της ιταλικής Ρόμα, ο Κώστας Μήτρογλου ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2016 με καλύτερους οικονομικούς όρους, οι Τζαμέλ Αμπντούν, Νταβίντ Φουστέρ και Χοσέ Χολέμπας έριξαν προ καιρού άγκυρα στον Πειραιά, ο Ντιόγκο αποφάσισε επιτέλους ότι δεν τον σηκώνει το ερυθρόλευκο κλίμα, ο Γιάννης Ζαραδούκας και ο Ανδρέας Τάτος πήγαν δανεικοί στον Αρη και μόνο ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό ή θα μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Μπεσίκτας.
Εν ολίγοις, επί του παρόντος η μοναδική (ουσιαστικά) απώλεια για τον Ολυμπιακό είναι ο Τοροσίδης. Ο 28χρονος διεθνής αμυντικός είχε από καιρού αποφασίσει να παίξει μπάλα στο εξωτερικό, προφανώς με καλύτερους οικονομικούς όρους από τα 450.000 ευρώ που εισέπραττε από τον Ολυμπιακό ή τις 700.000 ευρώ που θα ελάμβανε ετησίως εάν ανανέωνε το συμβόλαιό του. Απλώς καθυστερούσε την απόφασή του, αναζητώντας την ομάδα που θα τον κάλυπτε αγωνιστικά και οικονομικά. Από την μετακίνησή του ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο του 400.000 ευρώ, ποσό με το οποίο εύκολα μπορεί να αγοράσει ένα – δύο ταλέντα από την ελληνική αγορά.
Ο Μήτρογλου έχει αποδείξει ότι αγαπάει τον Ολυμπιακό και οι διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ του έχουν επίσης αποδείξει ότι τον εμπιστεύονται. Δεν τον έδιωξαν όταν ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε δεν πίστευε στις ικανότητές του. Ούτε ο ίδιος εκφράστηκε ποτέ αρνητικά για τον ισπανό προπονητή. Χωρίς φωνές και παράπονα έκανε επί 18 μήνες το αγροτικό του στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, επιστρέφοντας εφέτος έτοιμος να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Τα 4 γκολ που σημείωσε στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Αρσεναλ και της Μονπελιέ, θα μπορούσαν να του ανοίξουν το δρόμο για ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το ελληνικό. Δεν το έπραξε, προφανώς επειδή τον καλύπτουν απόλυτα ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα.
Ο Τζιμπούρ βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ελλάδα. Το άλλο πατάει πότε στη Γαλλία και πότε στην Τουρκία. Ο αλγερινός επιθετικός διεκδικεί τριετές συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει 900.000 λιγότερα. Ο Τζιμπούρ δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα αφήνει να νοηθεί ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Πάντως ο Ολυμπιακός δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας την απόφαση της Μπεσίκτας ή της Μαρσέιγ αν θα τον εντάξουν από τώρα στο δυναμικό τους ή θα περιμένουν να τον πάρουν τσάμπα και ελεύθερο το καλοκαίρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρακολουθεί ισπανό επιθετικό μικρομεσαίας ομάδας, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, και τον οποίο ενδέχεται να εντάξει στο δυναμικό του εφόσον ο Τζιμπούρ αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα.
Σήμερα αναμένεται να λύσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ο Ντιόγκο. Ο βραζιλιάνος επιθετικός αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του και μάλλον επιστρέφει στην πατρίδα του. Αυτό σημαίνει ότι αδειάζει μια θέση ξένου, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα ήθελε να κινηθεί για την απόκτηση ποδοσφαιριστή από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ή να εντάξει από τώρα στο δυναμικό του τον Αργεντινό Τόμας Ντε Βινσέντι ή τον Νιγηριανό Μάικλ Ολαϊτάν τους οποίους έχει αποκτήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Βέροια αντίστοιχα.