Σαλάτες με λάιμ και τζίντζερ, πικάντικες σούπες και σάλτσα ψαριού, κοτόπουλο με κάρυ, ρυζομακάρονα με εξωτικά λαχανικά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα της κουζίνας της Ταϋλάνδης που έχουν κατακτήσει τον γαστρονομικό κόσμο.
Επηρεασμένη από τη γειτονική της κινέζικη αλλά και από άλλες της ευρύτερης νοτιοανατολικής Ασίας, η κουζίνα της Ταϋλάνδης χαρακτηρίζεται από τη χρήση φρέσκων μπαχαρικών και μυρωδικών όπως η πιπερόριζα (τζίντζερ) και το λεμονόχορτο καθώς και την ποικιλία λαχανικών και φρούτων όπως η παπάγια, ο ανανάς και το μάνγκο.
Από την δεκαετία του ’70, όταν και πρωτοσυστήθηκε στη Δύση, έως και σήμερα η ταϋλανδέζικη κουζίνα κατέκτησε το παγκόσμιο κοινό αλλά και τους επαγγελματίες της μαγειρικής ενώ θεωρείται από τις πιο νόστιμες και πιο υγιεινές.
Εξαιρετικά δημοφιλής είναι όμως και στην Ελλάδα. Την φετινή χρονιά μάλιστα, οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ταϋλάνδη.
Το 3o Thai Food Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Westin Athens, Astir Palace από 19 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου διοργανώνουν η Royal Thai Embassy, η Etihad Airways, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travel Plan και το περιοδικό Athens Insider.
Οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα φτιαγμένα από τους Ταϋλανδούς σεφ Cherdhong Sonkanok και Saowanee Sunsa οι οποίοι μάλιστα θα παραδώσουν και μαθήματα μαγειρικής (26/9-3/10, € 30 μαζί με γεύμα).
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επίσης σεμινάρια ταϋλανδέζικου μασάζ από τους ειδικούς του Olive Tree Spa (25 & 27/9, 17:00-19:00, €10) ενώ στο τέλος του φεστιβάλ ένα τυχερός θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 19:00 -23:30, Παρασκευή & Σάββατο 19.00 – 24.00, Κυριακή 13:00-18:00.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στα: 210 8902 000, 210 8902 137, 210 8901 727
The Westin Athens, Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη