Μπορεί τα στούντιο να έχουν περιορίσει στα $800.000 τις αμοιβές των πρωταγωνιστών στις ταινίες, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των νεαρών και πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών, ωστόσο το ποσό αυτό αλλάζει δραματικά αν πρόκειται για την δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη συνέχεια μιας επιτυχημένης ταινίας.

Γι’ αυτό και η μόλις 22χρονη Κρίστεν Στιούαρτ -γνωστή ως Μπέλα Σουάν από τις κινηματογραφικές επιτυχίες Twilight- σκαρφάλωσε με ταχύτατους ρυθμούς στο Νο1 της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ και έγινε η νεότερη ηθοποιός που κατακτά την κορυφή. Να σημειώσουμε ότι η αμέσως νεότερη είναι η 38χρονη Κρίστεν Γουίγκ.

Σύφμωνα με τα στοιχεία του περιοδικού η αγαπημένη του Ρόμπερτ Πάτινσον για τις δύο τελευταίες ταινίες Twilight κέρδισε περίπου $12.5 εκατομμύρια για την καθεμιά, ενώ απαίτησε να έχει μερίδιο και από τα κέρδη τους. Σε συνδυασμό μάλιστα και με το «Snow White and the Huntsman» στο οποίο πρωταγωνιστεί φέτος, η Κρίστεν Στιούαρτ κατάφερε να γίνει πλουσιότερη κατά $34.5 εκατομμύρια για την περίοδο Μάιος 2011- Μάιος 2012.

Ακολουθούν η 40χρονη πλέον Κάμερον Ντίαζ η οποία χάρη στην ταινία «Bad Teacher» -που συγκέντρωσε $216 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box office, ενώ κόστισε μόλις $20 εκατομμύρια-, αύξησε κατά $34 εκατομμύρια τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, ενώ η Σάντρα Μπούλοκ κατά $25 εκατομμύρια.

Η Αντζελίνα Τζολί που πέρυσι κατείχε την πρώτη θέση έπεσε στην 4η με $20 εκατομμύρια, ενώ το top 10 συμπληρώνουν οι Σαρλίζ Θερόν ($18 εκατ.), Τζούλια Ρόμπερτς ($16 εκατ.), Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ($15 εκατ.), Μέριλ Στριπ και Κρίστεν Γουίγκ($12 εκατ.) και Τζένιφερ Άνιστον ($11 εκατ.).