Παρισινή ζωή… υπογείως

Τα αστρονομικά ποσά που απαιτούνται για ενοικίαση ή αγορά διαμερίσματος στη γαλλική πρωτεύουσα στέλνουν όλο και πιο πολλούς Παριζιάνους σε υπόγειους χώρους για να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πόλη. Μέσα όμως από τα σπίτια που δεν βλέπει καθόλου ο ήλιος, οι κάτοικοι, νέοι σε ηλικία οι περισσότεροι, φαίνεται να απολαμβάνουν εξίσου το φωτεινό Παρίσι.

Ζουν στην Πόλη του Φωτός, όμως απολαμβάνουν τη λάμψη του διαμένοντας στην πιο… σκοτεινή πλευρά του. Τα αστρονομικά ποσά που απαιτούνται εξάλλου για την ενοικίαση ή την αγορά διαμερίσματος στη γαλλική πρωτεύουσα στέλνουν όλο και πιο πολλούς Παριζιάνους σε υπόγειους χώρους για να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πόλη. Μέσα όμως από τα σπίτια που δεν βλέπει καθόλου ο ήλιος, οι κάτοικοι, νέοι σε ηλικία οι περισσότεροι, φαίνεται να απολαμβάνουν εξίσου το φωτεινό Παρίσι.

«Πληρώνουμε έξι φορές μικρότερο ενοίκιο»
εξηγεί ένας ενοικιαστής πρώην κελαριού. Και δεν τον πειράζει καθόλου το γεγονός της έλλειψης του φωτός, καθώς τώρα, έναντι 800 ευρώ, ζει μαζί με τη σύζυγό του σε ένα – υπόγειο – διαμέρισμα 250 τ.μ. και σε μία από τις ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας.

«Μπορείς να παίζεις ανενόχλητος ντραμς στις τρεις το πρωί», λέει ένας άλλος υπερήφανος νεαρός ο οποίος διαμένει σε κελάρι στο περίφημο 12ο διαμέρισμα.

«Η αγορά επεκτείνεται» όπως γράφει και ένας δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Le Parisien». Αλλά ο ίδιος συντάκτης του άρθρου, επισημαίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα του να ζει κάποιος σε πρώην κελάρι: οι ένοικοί τους δεν έχουν να ανησυχούν μήπως εγκλωβιστούν στον… ανελκυστήρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk