Δεκάδες βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης εστάλησαν στη Μαδρίτη για τα ελληνόπουλα που θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την ελληνική γλώσσα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στη Μαδρίτη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας ζητήθηκε η υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης προκειμένου να μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα αποσπασμένος εκπαιδευτικός έτσι ώστε να βοηθήσει τους νέους με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διασύνδεσή τους κατ΄αυτόν τον τρόπο με την πατρίδα.

Κατόπιν ενεργειών άμεσα εκπαιδευτικός εγκαταστάθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα και έκτοτε πραγματοποιείται η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε όλους όσοι το επιθυμούν. Με νέο αίτημα, πριν από λίγες μέρες, προς την υπουργό ζητήθηκε να εξεταστεί η πιθανότητα εφοδιασμού με βιβλία προκειμένου να ενισχυθεί το περιεχόμενο που υπάρχει στη διάθεσή τους, αίτημα που έφτασε στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Έτσι, έφτασαν πολύ γρήγορα στη Μαδρίτη βιβλία με εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τις ανάγκες των Ελλήνων της περιοχής και για την ενίσχυση του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας.

«Με την γενναιόδωρη αυτή προσφορά, και με άλλα βιβλία που επίσης έχουμε μαζέψει, σιγά σιγά θα φτιάξουμε μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη στο Τ.Ε.Γ. Μαδρίτης!» σημειώνουν στο GREMA Μαδρίτης.