Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι τιμές των καυσίμων για το 2021 εκτροχιάζοντας τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών. Η αύξηση αυτή θα κλιμακωθεί όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου ο οποίος εξήγησε πως η συνεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων σχετίζεται με την αύξηση στις τιμές σε καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η μέση τιμή σήμερα αγγίζει το 1,90€ πανελλαδικά, η οποία είναι πολύ υψηλή τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη, όπως επίσης και για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο είναι κόστος ενέργειας για όλα τα παραγόμενα προϊόντα αλλά και για τις παροχές υπηρεσιών οι οποίες ανεβάζουν το κόστος και έτσι αυτός που το πληρώνει τελικά είναι ο καταναλωτής»

Αλματώδης ετήσια αύξηση ύψους 23% στην απλή αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, φαίνεται πως τα οχήματα που λειτουργούν με βενζίνη ή πετρέλαιο λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων από το 2021 στην φετινή χρονιά, θα πληρώσουν από 23% έως 28% αντίστοιχα περισσότερο από πέρυσι. Στα παρακάτω διαγράμματα φαίνεται η σύγκριση τιμών καυσίμων, ανάμεσα στην 1 Φεβρουαρίου του 2021 και του 2022.

Ραγδαία αύξηση 31% καταγράφει σε ετήσια βάση και η τιμή του υγραερίου κίνησης, ενώ απαρατήρητες δεν περνάνε οι αυξήσεις σε ενισχυμένη αμόλυβδη και super με 18% και 4% αντίστοιχα.

Πηγή: http://www.fuelprices.gr/deltia_d.view

Βρες το οικονομικότερο πρατήριο καυσίμων Online

Με την σύγκριση στις τιμές των καυσίμων, ένας οδηγός μπορεί να κερδίσει έως και 11% στην βενζίνη του, μπαίνοντας στην πλατφόρμα του Υπουργείου Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο http://www.fuelprices.gr/. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι τιμές σε Δήμο Κεντρικού Τομέα Αθηνών ξεκινούν από 1,759 το λίτρο και φτάνουν έως 1,918 το λίτρο. Ένας οδηγός λοιπόν, με το να κάνει πολύ συχνά σύγκριση τιμών στα καύσιμα, μπορεί να εντοπίσει το πιο συμφέρον πρατήριο καυσίμων και ειδικά αν το “γεμίσει’’ στην ημέρα που έχουν την εβδομαδιαία προσφορά να εξοικονομήσει σημαντικό ποσό χρημάτων.

Online Σύγκριση σημαίνει εξοικονόμηση

Πέρα από online σύγκριση στις τιμές των πρατηρίων, οι οδηγοί μπορούν να συγκρίνουν και να βρουν την πιο φθηνή ασφάλεια για το αυτοκίνητό τους, μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα Pricefox.gr. Οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν πακέτα και καλύψεις για ασφάλεια αυτοκινήτου Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. και να αγοράσουν το συμβόλαιο που τους ταιριάζει στην πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς.

Για παράδειγμα μια ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου online μπορεί να είναι έως και 80€ φθηνότερη αντί για 4 τρίμηνες ενώ η εξοικονόμηση φτάνει έως 40% ετησίως. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η σύγκριση αποτελεί μονόδρομο, είναι πως για ένα επαγγελματικό όχημα στην Αττική ένας οδηγός θα πληρώσει για την ασφάλεια αυτοκινήτου από 160€ έως 263€ ετησίως ενώ για το ίδιο όχημα στην Χίο θα πληρώσει από 111€ έως 180€ ετησίως. Η σύγκριση τιμών της αγοράς αποτελεί μονόδρομο.