Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τον περασμένο Ιούλιο όλο τον κατάλογό του ηχογραφημένης μουσικής στη Sony, ανακοίνωσε ο κολοσσός της μουσικής βιομηχανίας.

Η συμφωνία αφορά σχεδόν 60 χρόνια μουσικής του θρυλικού τραγουδιστή, από το πρώτο επώνυμο άλμπουμ του το 1962 έως το «Rough and Rowdy Ways» το 2020.

Η συναλλαγή καλύπτει, επίσης, τα «δικαιώματα των νέων τραγουδιών του στο μέλλον», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Sony, που δεν διευκρινίζει, εντούτοις, το ύψος του συμβολαίου.

Δικαιώματα και στην Universal

Ο Μπομπ Ντίλαν, ηλικίας 80 ετών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ λογοτεχνίας, είχε ήδη πουλήσει στα τέλη του 2020 τα συγγραφικά δικαιώματά του, ξεχωριστά από τα δικαιώματα ηχογραφήσεων, στην Universal, μία ανταγωνίστρια της Sony, έναντι ενός ποσού που υπολογιζόταν εκείνη την περίοδο στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή τη φορά, εξειδικευμένοι στη μουσική βιομηχανία ιστότοποι, όπως το Billboard και το Variety, κάνουν λόγο για ένα ποσό άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Sony, η συμφωνία, που επισφραγίστηκε τον Ιούλιο του 2021, όμως ανακοινώθηκε σήμερα, ενισχύει μια μακρά σχέση με τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε υπογράψει το 1961 συμβόλαιο με την Columbia Records, μια θυγατρική του κολοσσού της μουσικής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ