Με τα πολλά, κατάλαβα ότι η πολυαναμενόμενη ανοσία είναι μια πολιτική κατασκευή και όχι μια επιστημονική πεποίθηση. Κι αυτό το γνωρίζει καλά όχι μόνον ο Μπορίς Τζόνσον αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι επιστήμονες ξέρουν ότι ο ιός δεν θα πάψει να μεταλλάσσεται προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας και των γραφείων κηδειών. Οπότε τί κι αν βάλλεται ο μαζικός φθηνοτουρισμός. Ο πλούτος που αναμένεται να προκύψει τον Αύγουστο θα είναι του λοιπού από την πολυτέλεια του «Covid free», στον «Σκορπιό» της Μυκόνου, στις αποστειρωμένες σουίτες του «Αστέρα» και τις τεχνολογικές προσφορές για μια λαϊκή απογευματινή της εικονικής πραγματικότητας, στο σπίτι με το Netflix και την πίτσα – τη μόνη ουσιαστική επαφή μας με τον έξω κόσμο και τον ντελιβερά στο θυροτηλέφωνο.

Ο κόσμος – αυτός ο ξενέρωτος έξω κόσμος- ανήκε πάντα στους πλούσιους. Τώρα θα ανήκει στους πάμπλουτους.

Και μπορεί την πάλη των τάξεων να την κατάργησε προ ετών ο Λάσκαρης, σήμερα όμως την επαναφέρει ο Σύψας, επιμένοντας μεν στον γενικό εμβολιασμό,
προβλέποντας δε ότι και οι εμβολιασμένοι πιθανόν να νοσήσουν.

Μη ακουόμενος και με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί κι αυτός την έλευση του τέταρτου κύματος, όπως άλλωστε κι εγώ με κρυμμένη την ανάσα πίσω από την μάσκα.

Η κυρία Μιχαηλίδου πάντως δεν παρακολουθεί απολύτως τίποτα.