Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές ένας αλλοδαπός, σκληρός κακοποιός, αλβανικής υπηκοότητας με το ψευδώνυμο «Ανέστης». Αντί για 14 χρόνια, έμεινε στην φυλακή μόλις τέσσερα εκμεταλλευόμενος τον νομό Παρασκευοπούλου.

Το προφίλ του «Ανέστη»

Ο 34χρονος κακοποιός συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2015 για ένοπλες ληστείες και κλοπές. Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε στις 12 Ιουλίου του 2019 με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Λίγες μέρες μετά, στις 5 Αυγούστου 2019, πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία στην Πάργα με λεία 26.360 ευρώ. Μαζί με τους συνεργάτες του πραγματοποίησαν και άλλες ληστείες.

Προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς στην Αρχαία Κόρινθο

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2020, η συμμορία του «Ανέστη» ενεπλάκη με αστυνομικούς Ασφάλειας στο πάρκινγκ του Κάστρου Αρχαίας Κορίνθου.

Εκεί στη θέα των αστυνομικών δεν δίστασαν να βγάλουν καλάσνικοφ και να πυροβολήσουν εναντίον τους για να τους σκοτώσουν. Παρόντες στο σημείο ήταν και 60 μαθητές από τη Γαλλία που πραγματοποιούσαν εκδρομή.

Από θαύμα δεν έχασε κανείς τη ζωή του.

Η ΕΛΑΣ αντιμέτωπη με τους ίδιους κακοποιούς

Τα ξεκαθαρίσματα της ελληνικής και εισαγόμενης μαφίας και η εκτέλεση συμβολαίων θανάτου στους δρόμους ακόμη σε ώρες αιχμής, διαδέχονται τώρα οι σεσημασμένοι κακοποιοί και βαρυποινίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Τουλάχιστον 117 κακοποιοί με ποινές ακόμη και 15 ετών κάθειρξης, βγήκαν από τις φυλακές με τον νόμο αποσυμφόρησης, γνωστού και ως νόμο Παρασκευόπουλου.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των 117 βαρυποινιτών η περίπτωση ενός σκληρού κακοποιού που αποφυλακίστηκε στα πέντε μόλις χρόνια και πρόσφατα ενεπλάκη σε καταδίωξη πυροβολώντας εναντίον αστυνομικών.

«Αυξάνεται η εγκληματοφοβία»

Η ελληνική αστυνομία στα διαδοχικά χτυπήματα ανθρώπων της νύχτας και των ναρκωτικών, βλέπει να έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος αίματος μεταξύ βαρόνων της νύχτας.

Πέντε οικογένειες της μαφίας συγκρούονται στους δρόμους για τον έλεγχο της πιάτσας, με τα μέλη των οργανώσεων να μην έχουν σύνορα και εθνικότητες.

Με εντολή Χρυσοχοΐδη συγκροτείται ειδική ομάδα με επικεφαλής τον διοικητή της Ασφάλειας ο οποίος θα πρέπει να ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση για τις μυστικές επιχειρήσεις διείσδυσης στα δίκτυα της μαφίας.