Στο πλαίσιο του Artens Festival που εφέτος θα διεξαχθεί από τις  16 μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2020 ηλεκτρονικά (μέσω Ζoom, Υoutube) καθώς και μέσω της ιστοσελίδας www.artens.gr, εντάσσεται και η video performance της Ευγενίας Γραμμένου με τίτλο «Inner Topography» (Εσωτερική τοπογραφία).

Το έργο βασίζεται στην ιδέα των εσωτερικών και εξωτερικών «εγκλεισμών» και πως αυτοί «γράφουν» στη μνήμη ως τραύματα,  ως ερείπια ενός τότε ή ενός τρομακτικού τώρα. «Αυτά τα «σημάδια», τα εν κρυπτώ «στίγματα», επανέρχονται και εγγράφονται στο σώμα της καλλιτέχνιδας ,με φράσεις, λέξεις, αφηρημένες χειρονομίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Artens Festival.

Η performance δημιουργήθηκε και εξελισσόταν  εν μέσω της καραντίνας με δράσεις και λήψεις που έγιναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας.  σηματοδοτώντας έναν χάρτη τραυμάτων σε μια πόλη φάντασμα. Η performer χρησιμοποιεί το σώμα της ως πεδίο αφήγησης με «body notes» να εγγράφονται σε σημεία απρόσμενα.

Το έργο επιλέχθηκε και θα παρουσιαστεί στο ΑRTENS festival-“τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;”, με κεντρικό θέμα την έμφυλη βία σε όλες τις εκφάνσεις της. H βία που  προέρχεται από  ένα άλλο  πρόσωπο εγγράφει τραυματικά είτε σε ψυχολογικό ή σωματικό επίπεδο. Aποτελεί ένα βίαιο εγκλεισμό της αξιοπρέπειας , της ελευθερίας και της υπόστασης του θύματος. _