Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκαν και εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου είχε αναρτήσει, σε πλατφόρμα αγοραπωλησιών σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία πώλησης προνομιακών – φοιτητικών πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim), οι οποίες προσφέρονταν έναντι συμφέρουσας και δελεαστικής τιμής.

Κατόπιν τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας με το φερόμενο πωλητή συμφώνησαν να προβούν σε αγοραπωλησία, καταθέτοντας αντίστοιχα το χρηματικό ποσό που συμφωνήθηκε για την αγορά τους σε λογαριασμό ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος που του υποδείχθηκε, ωστόσο δεν παρέλαβε ποτέ τα προς πώληση προϊόντα.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου καθώς και το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα πραγματοποίησης των συναλλαγών.

Από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων που προέκυψαν αλλά και από περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και σε ακόμη 2 περιπτώσεις απάτης, με παρόμοια μέθοδο και τρόπο δράσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του ημεδαπού και σε άλλες ομοειδείς – συναφείς πράξεις.