Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «talkbasket», ο Κιθ Λάνγκφορντ διατύπωσε να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από τον Παναθηναϊκό, μιας και θέλει να βρεθεί σε μια ομάδα στην οποία θα βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ήταν μια μεγάλη σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς, τα πάντα… Νομίζω πως όλοι περίμεναν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, οπότε νιώθουμε ανακούφιση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Κάναμε τη δουλειά, οπότε όλοι μπορούν να ξεκουραστούν, να περάσουν το καλοκαίρι και να σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν».

Για τα σχέδια του: «Τα σχέδια μου είναι να πάω κάπου που θα μπορώ να είμαι και πάλι ο εαυτός μου. Αυτό είναι το σχέδιο. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την φετινή σεζόν, ήταν διασκεδαστική, αλλά πρέπει να επιστρέψω στο να είμαι εγώ. Αυτό είναι που θέλω να κάνω. Το ζήτημα είναι ο ρόλος μου.

Πέρασα καλά και είμαι χαρούμενος για τα πάντα φέτος, αλλά θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους. Μακάρι να είχα περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι το κυριότερο. Παίζω 14 χρόνια τώρα και τα προηγούμενα 13 δεν υπήρξα ποτέ παίκτης των 11, 14 ή 15 λεπτών. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να έχω την ελευθερία να είμαι αυτός που είμαι σαν παίκτης».

Για το αν ήταν θέμα προπονητή: «Δεν ξέρω. Νομίζω ότι ο ρόλος δεν ήταν ποτέ σταθερός. Σε μερικά παιχνίδια ήταν, σε άλλα όχι. Θα προτιμούσα να ήταν αυτός που είχα στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας μου. Όπως ειπα, η εμπειρία ήταν όμορφη. Χαίρομαι που ήρθα εδώ και το έζησα, αλλά πιθανότατα δεν είναι ο ρόλος που μου ταιριάζει».

Για το αν θα ερχόταν στην Ελλάδα αν είχε την ευκαιρία να γυρίσει τον χρόνο πίσω: «Ναι, γιατί είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, στα σίγουρα. Απλά αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και αυτό που είμαι σαν παίκτης είναι λίγο διαφορετικά πράγματα».

Για το αν το έχει συζητήσει με κάποιον από την ομάδα: «Όχι, νομίζω ότι είναι φανερό από το γεγονός ότι δεν παίζω και πολύ. Η συνεργασία μου με τους προπονητές ήταν εξαιρετική, οι παίκτες επίσης, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Για το αν θα ψάξει ομάδα Ευρωλίγκας: «Στα σίγουρα. Νομίζω όλοι όσοι με βλέπουν να παίζω μπορούν να δουν ότι ειμαι σε θέση να παίξω με τους καλύτερους. Οπότε δεν έχετε δει το τέλος του Κιθ Λάνγκφορντ ακόμα, αυτό είναι σίγουρο».