Σχολικές εξετάσεις: Το πλάνο της επιτυχίας

Η διαδικασία των εξετάσεων, έστω και στο άκουσμά τους, γεμίζει άγχος όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά και εφήβους.

Προφανώς και υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των ελέγχων για βαθμούς στο Δημοτικό και των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά σε κάθε περίπτωση το παιδί κρίνεται για τις σχολικές του επιδόσεις και αυτό το επιφορτίζει με άγχος και ανησυχία.

Να θυμάστε ότι τα μέτρια επίπεδα στρες μάς δίνουν κίνητρο για μεγαλύτερη εξέλιξη και μας κρατούν σε εγρήγορση όταν προσπαθούμε να επιτύχουμε κάποιον στόχο μας.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν το άγχος φτάνει σε τέτοιο σημείο που γίνεται δυσλειτουργικό. Οι εξετάσεις και το σχολείο είναι αυτά που πυροδοτούν το στρες, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισης εξαρτάται πλήρως από το πώς θα το διαχειριστούν οι γονείς.

Επειδή λοιπόν η μεγάλη αναμέτρηση πλησιάζει, είτε δίνετε εξετάσεις για να περάσετε την τάξη είτε για να μπείτε στο πανεπιστήμιο, ο πρακτικός οδηγός του «Vita» θα βοηθήσει γονείς και μαθητές να… πάρουν άριστα!

-Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε το παιδί να περάσει όσο πιο ανώδυνα και «αναίμακτα» γίνεται τη διαδικασία των εξετάσεων

-Μπορεί να συνδυάσει διάβασμα με διασκέδαση;

-Αρκεί να φροντίζουμε μόνο το παιδί;

-Τι δεν πρέπει να κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα στο «Vita» που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk