Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο whistleblower, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από τη πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, είχε αποκτήσει το 2016 μια μικρή γάτα, να του κάνει παρέα.

Την είχε υιοθετήσει για να περνά τις ώρες του μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε ζητήσει άσυλο από το 2012.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες στο Twitter και το Instagram στον λογαριασμό @Embassy Cat.

cat1
cat2

Η γάτα ήταν δώρο των παιδιών του Ασάνζ, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter φαίνεται να την ακολουθούν πάνω από 31.700 χρήστες χρήστες.

Η γάτα που ανήκει στον Τζούλιαν Ασάνζ δεν βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρεσβεία του Ισημερινού. Μάλιστα, η τελευταία του φωτογραφία αναρτήθηκε το 2017.

Λέγεται ότι εκείνος την άφησε ελεύθερη το 2018, προκειμένου να βρει ένα σπίτι και μία πιο υγιή ζωή, ενώ σύμφωνα με τους νέους κανόνες που τού έθεσε η πρεσβεία θα έπρεπε να πληρώνει για τη φροντίδα της.

cat3

Σύμφωνα με το CNN, ο συγγραφέας Τζέιμς Μπολ είχε προσφερθεί να την υιοθετήσει.

«Προς ενημέρωσή σας: η γάτα του Τζούλιαν Άσανζ δόθηκε από την Πρεσβεία του Ισημερινού σε καταφύγιο πριν από πάρα πολύ καιρό, οπότε μην περιμένετε την έκδοσή της (ειλικρινά, είχα προσφερθεί να την υιοθετήσω), είχε γράψει στο Twitter.

«Δεν είναι εδώ από το Σεπτέμβριο, νομίζω. Την πήραν συνεργάτες του κ. Ασάνζ εδώ και πολύ καιρό… Δεν είναι εδώ, δεν είμαστε κατάστημα κατοικίδιων ζώων, επομένως δεν έχουμε κατοικίδια ζώα εδώ», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας μετά τη σύλληψη του Ασάνζ.

julian

Η επίσημη ενδυμασία για τους ανακριτές

Το 2016 όταν οι Σουηδοί ανακριτές έφτασαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, προκειμένου να ανακρίνουν τον Ασάνζ για τις κατηγορίες βιασμού, με την Embassy Cat να τους υποδέχεται… επίσημα.

Φόρεσε λευκό κολάρο πουκαμίσου και γραβάτα σε κόκκινο-λευκό ριγέ για την περίσταση και κοιτούσε από το παράθυρο με εμφανή την απορία στα μάτια της για το τι κάνει όλος αυτός ο κόσμος έξω από το «σπίτι» της, βλέποντας τους δημοσιογράφους να έχουν κατασκηνώσει έξω από την πρεσβεία.

Η γάτα του Ασάνζ εμφανίστηκε στο παράθυρο της πρεσβείας με το κολάρο της, για να κλέψει τα φλας των δημοσιογράφων που τη χάζευαν.