Ο Σπύρος Σπυρίδης, το 100ο θύμα της πυρκαγιάς στο Μάτι έδωσε μάχη για να σώσει τον εγγονό του από την πύρινη λαίλαπα.

Ο 73χρονος, νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και το Σάββατο έχασε τη μάχη με τη ζωή. Μια μάχη άνιση, όπως είχε αναφέρει ο γιος του λίγες μέρες πριν, καθώς η ήδη ταλαιπωρημένη του καρδιά δεν άντεξε. Τη δεύτερη μέρα νοσηλείας του έπαθε κολπική μαρμαρυγή και δύο ανακοπές καρδιάw μέσα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρ’ όλα αυτά οι γιατροί πάλεψαν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Σπύρος Σπυρίδης έκανε διακοπές στο Μάτι μαζί με την 72χρονη σύζυγό του και τα δύο του εγγόνια, την 8χρονη Ελισάβετ και τον 10χρονο Σπύρο όταν ξέσπασε η φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Ο παππούς και η γιαγιά ξεκίνησαν να φύγουν από την περιοχή μέσω της παραλιακής αλλά αποκλείστηκαν όπως δεκάδες θύματα. Όταν βρήκαν μια δίοδο προς τη θάλασσα νόμιζαν ότι σώθηκαν αλλά το θερμικό κύμα τους πρόλαβε με τον 73χρονο να αγκαλιάζει τον 10χρονο εγγονό του για να τον σώσει. Ο μικρός έπαθε εγκαύματα β’ βαθμού σε ποσοστό 19% σε πόδια, χέρια και πλάτη. Εγκαύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του σε ποσοστό 14% με αποτέλεσμα και αυτή να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Σπυρίδης είχε μιλήσει και για τα δύο παιδιά του τα οποία υπέστησαν διάσπαρτα εγκαύματα β΄ βαθμού σε χέρια και πόδια και τα οποία, ευτυχώς, έχουν επανέλθει από το σοκ που υπέστησαν χάρη και στην υποστήριξη που έλαβαν από την Παιδοψυχιατρική κλινική του «Γ. Γεννηματάς».