• Αναζήτηση
 • Υπόθεση χρυσού: Αποφυλακίστηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής

  Του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού», ενώ αναμένεται να αποφυλακιστούν και οι υπόλοιποι οκτώ προφυλακισθέντες.

  Το «πράσινο φως» για την ελευθερία τους έδωσε με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

  Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

  Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι αλλά χωρίς εγγυοδοσία.

  Ολοκληρώνεται έτσι ένα αστυνομικό κυρίως και δικαστικό δευτερευόντως, φιάσκο που οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση των 8 για λαθρεμπόριο χρυσού. Κι αυτό διότι όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η εμπορία χρυσού προς την Τουρκία δεν υπόκειται σε τελωνειακούς ή άλλους δασμούς, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ζημία για το ελληνικό δημόσιο, επομένως και λαθρεμπόριο.

  Η αποκάλυψη της γκάφας -η οποία προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών για το ποιος είχε την ευθύνη- έγινε όταν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων έθεσαν το ζήτημα στον ανακριτή και αυτός ζήτησε από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές (τελωνείο, ΑΑΔΕ) να μάθει αν υπάρχουν δασμοί ή άλλοι φόροι στο εμπόριο χρυσού.

  Οταν η απάντηση ήταν αρνητική άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση και των 8 που έμειναν προφυλακισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Ριχάρδος. Εφόσον οι κατηγορούμενοι αποδείξουν ότι είναι νόμιμη η κατοχή του χρυσού τότε θα υπάρξει και αλλαγή της πορείας της υπόθεσης.

  Η αποφυλάκιση, όμως, αποτελεί και προσωπικό «Βατερλώ» του Αλέξη Τσίπρας ο οποίος από το βήμα της Βουλής, έσπευσε να δικάσει και να καταδικάσει έχοντας ως απόδειξη μόνο ένα απλό διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk