Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων ενώ τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.

Ειδικότερα συνελήφθησαν έξι μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός ενώ κατηγορείται επιπλέον ένας ημεδαπός και δύο ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες (πώληση διαμερισμάτων) με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκώμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διακίνησε σε 10 περιπτώσεις πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος 408.640 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από 2 υποομάδες, με το αρχηγικό μέλος να αποτελεί ταυτόχρονα τον εντολέα και κινητήριο μοχλό τους. Όπως έλεγαν αστυνομικές πηγές ο φερόμενος ως αρχηγός απασχολεί τις Αρχές για απάτες από το 1985 ενώ μια φορά είχε προσποιηθεί τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του 2018 και προέβαιναν μέσω μεσιτικού γραφείου σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων, διαμερισμάτων κ.λ.π. στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά. Πιο συγκεκριμένα έπειθαν ανυποψίαστους πελάτες ότι διαθέτουν διαμερίσματα σε περιοχές όπως στη Κυψέλη και οικόπεδα σε τιμές ευκαιρίες και τους έλεγαν να τους δώσουν προκαταβολή. Όταν οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν λεπτομέρειες για την αγοραπωλησία αντιμετώπιζαν την αντίδραση των κατηγορούμενων ενώ σε άλλες περιπτώσεις από άλλους πελάτες δεν κατάφεραν να εισπράξουν χρήματα ως προκαταβολή.

Επίσης, διακινούσαν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές, ενώ νομιμοποιούσαν το οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά πλαστά έγγραφα (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των 50.000 ευρώ), κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, τοπογραφικά διαγράμματα, φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς και αυτοκίνητο.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με 2 γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Επιπροσθέτως σε βάρος του αρχηγικού μέλους και ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα και θα οδηγηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.