Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η φρικιαστική υπόθεση της δολοφονίας και του τεμαχισμού του πτώματος της 4χρονης Άννυ, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2015.

Σειρά είχαν σήμερα η γιαγιά και ο παππούς της 4χρονης, που τη μεγάλωσαν και οι οποίοι κατέθεσαν ότι έμαθαν για την εξαφάνιση της Άννυ από τη μητέρα της και για τη δολοφονία της από την τηλεόραση.

Όπως είπαν στο δικαστήριο, οι γονείς της μικρής είχαν έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και την επισκέπτονταν στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες.

Οι ίδιοι δεν είχαν αντιληφθεί ότι ο πατέρας της, Σάββας, ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Τη βεβαιότητα, δε, ότι ο Σάββας δε δολοφόνησε το παιδί, εξέφρασε η μητέρα του, περιγράφοντας τον ως «καλό παιδί που μπλέκεται με κακές παρέες».

«Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι», είπε η μάρτυρας, απευθυνόμενη στην πρόεδρο : «ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ…».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν η μητέρα της Άννυ – κατηγορουμένη στην υπόθεση, όταν έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της.

«Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. «Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια», μου έλεγε. «Αυτοκατηγορείτο γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της».

Στην αρχή της διαδικασίας, και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο πατέρας της Άννυ, Σάββας αρνήθηκε ότι τη δολοφόνησε, παραδέχτηκε όμως ότι τεμάχισε το πτώμα. Ο συνήγορός του, μάλιστα, δήλωσε ότι θα ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Πρωτοδίκως, ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, Νικολάι, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον τρία χρόνια, ενώ η μητέρα της (η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο), σε έξι χρόνια με αναστολή στην έφεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου.