«Ναι» από Σλοβακία στην υποδοχή ορφανών από τη Συρία

«Να δείχνουμε περισσότερη ανθρωπιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτερ Πελεγκρίνι

Η Σλοβακία ίσως υποδεχθεί μερικές δεκάδες ορφανά παιδιά από τη Συρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτερ Πελεγκρίνι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Παρασκευή, διαφοροποιούμενος από τα άλλα κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που απορρίπτουν την υποδοχή οποιουδήποτε πρόσφυγα.

Η μαζική εισροή αιτούντων άσυλο από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πριν από τρία χρόνια προκάλεσε βαθύ ρήγμα στην ΕΕ ανάμεσα στις χώρες της πρώτης γραμμής, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, πλούσιες χώρες προορισμού, όπως η Γερμανία, και χώρες του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού στρατοπέδου, στο ανατολικό άκρο της ΕΕ – την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Η σλοβάκικη κυβέρνηση μέχρι τώρα τηρεί ενιαία στάση με τα άλλα κράτη της κεντρικής Ευρώπης, απορρίπτοντας τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλλει ανακατανομή των προσφύγων με την εφαρμογή υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

«Να δείχνουμε περισσότερη ανθρωπιά»

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters, στο περιθώριο της Συνόδου Globsec Tatra, στα βουνά της Σλοβακίας, ο Πελεγκρίνι σημείωσε ότι η χώρα του είναι σε θέση να φροντίσει «δέκα, είκοσι ή τριάντα παιδιά» που βρίσκονται σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολιτικοί, αλλά όταν βλέπουμε τα δεινά ορφανών από τη Συρία, τα οποία το τρέχον διάστημα φροντίζει ένα άλλο κράτος μέλος (της ΕΕ), νομίζω οφείλουμε να δείχνουμε περισσότερη ανθρωπιά», ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk