Σε νέες δηλώσεις που θα πρέπει να προβληματίσουν τόσο τη διεθνή κοινότητα, όσο και την Ελλάδα ιδιαιτέρως, προχώρησε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφερόμενος στη δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ για τη σύλληψη φερόμενων ως υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, και μελών της οργάνωσης του, FETO, εκτός των συνόρων της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο Μπ. Μποζντάγ σε δηλώσεις του δημοσιοποίησε όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu την πληροφορία ότι: «Μέχρι σήμερα η ΜΙΤ έχει πιάσει και έχει φέρει στην Τουρκία 80 μέλη της οργάνωσης FETO από 18 χώρες». Χωρίς να διευκρινίζει με ποιες μεθόδους έγιναν αυτές οι «συλλήψεις» παραπέμποντας μάλλον στη μέθοδο των απαγωγών.

Απαγωγές που πρέπει να προκαλέσουν έντονη ανησυχία και στην Ελλάδα καθώς διαρρέονται ήδη φήμες για ενδεχόμενη αντίστοιχη προσπάθεια όσον αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και κατηγορούνται για ενεργή συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρ. Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισλαμιστής ιμάμης Φ. Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ και η Τουρκία έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση του κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ο υποκινητής και εμπνευστής της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του το 2016.