Συνάντηση σε υπηρεσιακό επίπεδο, είχαν σήμερα (5/4) αντιπροσωπείες Νότιας και Βόρειας Κορέας ενόψει της συνόδου κορυφής, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου.
Η διάρκειά της ήταν τέσσερις ώρες και έλαβε χώρα στη νοτιοκορεατική πλευρά του παραμεθόριου χωριού Πανμουντζόμ.
Στην συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και πρωτοκόλλου ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής καθώς και η κάλυψη της συνόδου από τα ΜΜΕ.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συζήτηση σε υπηρεσιακό επίπεδο το Σάββατο, για τη δημιουργία άμεσης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι δύο ηγέτες θα έχουν τη πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία τους πριν από τη προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής.
Για την ιστορία, αν τελικά η σύνοδος κορυφής πραγματοποιηθεί, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι ο πρώτος Βορειοκορεάτης ηγέτης που θα βρεθεί στη Νότια Κορέα, μετά τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953).