Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στα τέλη Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα σαουδαραβικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο που οι υεμενίτες σιίτες αντάρτες Χούθι ανέφεραν πως εκτόξευσαν στοχοθετώντας δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco.

Συντρίμμια έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές όταν ο πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε εναντίον της νοτιοδυτικής σαουδαραβικής πόλης Τζιζάν, καταστράφηκε περί τις 21:30, πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Η Aramco ανέφερε μέσω Twitter ότι οι εγκαταστάσεις της στη Τζιζάν είναι ασφαλείς και λειτουργούν κανονικά.

Προ ημερών οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, εξαπέλυσαν μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον στόχων στη Σαουδική Αραβία, που το Ριάντ ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκαν. Συντρίμμια ενός πυραύλου έπεσαν σε σπίτι στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αιγύπτιος μετανάστης εργαζόμενος. Αυτός ήταν ο πρώτος θάνατος στη σαουδαραβική πρωτεύουσα που οφειλόταν στον πόλεμο στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλό της στην περιοχή, ότι προμηθεύει τους Χούθι με πυραύλους και υλικά για την κατασκευή τους, κατηγορία που ενστερνίζεται η Ουάσινγκτον. Η Τεχεράνη το αρνείται, όπως και οι Χούθι.