• Αναζήτηση
 • Διαψεύδει εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο Κουρουμπλής

  Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016 και εμπλοκή του κατ’ αυτόν τον τρόπο στην υπόθεση της Novartis

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης
  Κουρουμπλής δημοσίευμα για ύποπτη
  τιμολόγηση φαρμάκων το 2016 και εμπλοκή του κατ’ αυτόν τον τρόπο στην υπόθεση της Novartis.

  Με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

  «Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

  Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».

  Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου –η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση– είχε διαβιβάσει στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών επιστολή που κατήγγειλε απάτη και τη «μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση φαρμάκων το 2016, κάνοντας ειδική αναφορά σε υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

  Το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή που καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ψάξει και όσα συνέβαιναν το 2016, και να μην περιορίσει την έρευνά της σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς είχε ζητήσει να συσχετιστεί η επιστολή με τη δικογραφία για τη Novartis.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk