• Αναζήτηση
 • ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτροπεία δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς σημειώνει η ομάδα 53+

  «Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μία κρίσιμη καμπή αλλά δεν θα οδηγήσει αυτομάτως στην ανάκτηση της κυριαρχίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής», ανέφερε η ομάδα των «53+» σε κείμενό τους που κατέθεσαν στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μία
  κρίσιμη καμπή αλλά δεν θα οδηγήσει αυτομάτως στην ανάκτηση της κυριαρχίας
  στην άσκηση οικονομικής πολιτικής», ανέφερε η ομάδα των «53+» σε
  κείμενό τους που κατέθεσαν στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

  Πρόσθεσαν μάλιστα πως «η παράλογη επιτροπεία έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς». Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, οι «53+» ζητούν την κατάργηση της κράτησης για όλο το προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά.

  Κατά τα λοιπά, υποστήριξαν ότι χρειάζεται μια επανεκκίνηση με ουσιαστική, ειλικρινή και βαθιά συζήτηση στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Επανεκκίνηση που βασίζεται στις βασικές μας δεσμεύσεις για ανατροπές και όχι για συντήρηση του φαύλου κύκλου, που συνεχίζονταν για δεκαετίες».

  Μάλιστα τόνισαν με νόημα, πως «κάθε απόφαση της κυβέρνησης οφείλει να είναι συλλογική και σε άμεση σύνδεση με το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα», και προσθέτουν πως «είναι σημαντικό να πορευόμαστε με βάση ότι οι ρήξεις και οι συμβιβασμοί που θα επιλέξουμε, θα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης και όχι ευκαιριακών σχεδιασμών».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk