• Αναζήτηση
 • Υποσχέσεις Λεμέρ για ευρωπαϊκή στήριξη στη ρωσική οικονομία

  Υποσχέσεις για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρωσία άφησε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Υποσχέσεις για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρωσία άφησε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα του δεν αμφισβητεί τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, αλλά θεωρεί ότι και μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων υπάρχει χώρος για ελιγμούς ώστε να αναπτυχθεί η οικονομική συνεργασία.

  Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων, κατέστησε σαφές ότι η Γαλλία δεν αμφισβητεί τις κυρώσεις που υιοθετούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτε μπορεί να αγνοήσει τον μηχανισμό αυτό λήψης των πολιτικών αποφάσεων. Ταυτόχρονα όμως εκτιμά ότι στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού υπάρχουν περιθώρια οικονομικής συνεργασίας. «Είμαστε 100% υπέρ των αποφάσεων, που έχουν ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Γαλλία είναι μια από τις βασικές χώρες της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν θέτουμε καν υπό αμφισβήτηση το ζήτημα αυτό. Όμως στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού υπάρχει χώρος για να ελιχθούμε και θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε για την οικονομική συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμέρ.

  Ο Μπρούνο Λεμέρ έφερε ως παράδειγμα την άρση των περιορισμών που αφορούσαν τις εισαγωγές γαλλικής πατάτας το 2017, οι οποίοι ωστόσο είχαν επιβληθεί το 2013, (έναν χρόνο δηλαδή πριν από την επιβολή των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας) λέγοντας ότι η απόφαση αυτή «είχε ευεργετικές συνέπειες», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι σημαντικό να διακρίνει κανείς την πολιτική απόφαση που αφορά τις κυρώσεις και τις οικονομικές δυνατότητες», καθώς όπως είπε «ακόμη και παρά το ότι υπάρχει αυτός ο πολιτικός περιορισμός, οι δυνατότητες να βελτιώσουμε την συνεργασία με την Ρωσία, ιδιαίτερα στην οικονομία υπάρχουν» και «στην περίπτωση αυτή δεν βλέπουμε να υπάρχει κανέναν πρόβλημα».

  Κόσμος