• Αναζήτηση
 • Κατρούγκαλος: Θέλουμε να επιλέγουμε μόνοι την πολιτική μας

  «Θέλουμε, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, να μπορούμε να επιλέγουμε την πολιτική μας μόνοι μας» δήλωσε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Θέλουμε, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, να μπορούμε να επιλέγουμε την
  πολιτική μας μόνοι μας» δήλωσε ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις
  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

  Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» υπογράμμισε ότι «η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που κάνουμε εμείς και σε αυτό που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου είναι ότι εμείς θέλουμε να ξεφύγουμε από την επιτροπεία των μνημονίων. […] Εάν ζητάς χρήματα με ειδικούς όρους ουσιαστικά υπόκεισαι στον έλεγχο των δανειστών σου και δεν είσαι ελεύθερος να ασκήσεις τη δική σου πολιτική», επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια».

  Οι δύο προϋποθέσεις, πρόσθεσε, για να έχουμε την καθαρή έξοδο είναι να συνεχιστεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κι άλλη είναι να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές. «Και στα δύο αυτά μέτωπα, τα νέα που έχουμε είναι θετικά.

  «Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη διαμαρτυρία»

  Αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας, που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε: «Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη διαμαρτυρία. Είμαστε κόμμα που θέλει την κοινωνία να έχει το δικαίωμα να αντιστέκεται στην εξουσία. Από την άλλη μεριά οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν, γιατί πρέπει να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε το τραπεζικό σύστημα, για να πάψει να είναι «ζόμπι», που απλώς απορροφά χρήματα και να μπορεί να ξαναδώσει χρήματα στην αγορά, να μπορεί ένας φτωχός άνθρωπος να ξαναδανειστεί, για να πάρει σπίτι και για να ξαναμπορεί ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πάρει δάνειο για την επιχείρησή του».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk