• Αναζήτηση
 • Ιταλία: Οικονομική στήριξη για τη φροντίδα ανήμπορων συγγενών

  Η ιταλική κυβέρνηση κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2018, συνολική στήριξη εξήντα εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, υπέρ των πολιτών που φροντίζουν συγγενείς τους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η ιταλική κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2018, συνολική στήριξη εξήντα εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, υπέρ των πολιτών που φροντίζουν συγγενείς τους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

  Το μέτρο χαίρει έως τώρα της υποστήριξης όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και με τον τρόπο αυτό «αναγνωρίζεται η κοινωνική και οικονομική αξία της μη επαγγελματικής φροντίδας από μέρους συγγενικών προσώπων».

  Η οικονομική αυτή στήριξη θα παρασχεθεί σε συζύγους, συντρόφους που έχουν υπογράψει σύμφωνα συμβίωσης και συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, οι οποίοι βοηθούν με καθοριστικό και συνεχή τρόπο ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν λόγω ασθενειών, αναπηρίας, χρόνιων και εκφυλιστικών παθήσεων. Πρόκειται για τους λεγόμενους «caregiver», άτομα που παρέχουν φροντίδα.

  Μέρος του συνολικού ποσού πρόκειται να εξασφαλισθεί από ήδη υπάρχοντα κονδύλια του ιταλικού υπουργείου οικονομικών. Tην ικανοποίησή τους για το μέτρο αυτό εξέφρασαν και πολλοί ιταλοί δήμαρχοι, οι οποίοι τόνισαν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δείχνει επιτέλους ότι οι πολιτικοί άρχισαν να κατανοούν την σημασία της κοινωνικής και ανθρώπινης προσφοράς, όσων βοηθούν με μεγάλες θυσίες συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν ανάγκη από συνεχή φροντίδα.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk