• Αναζήτηση
 • Πουτζδεμόντ: Στις εκλογές θα επικυρωθεί η βούληση για ανεξαρτησία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να «επικυρωθεί» η βούληση των Καταλανών να ζήσουν σ’ ένα ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε σήμερα από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόντ , παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

  Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε.

  Ο Κάρλες Πουτζδεμόντ άρχισε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο.
  «Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίας μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε ενώ καυτηρίασε την έλλειψη ενότητας μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και συμμετέχουν χωριστά στις εκλογές.

  Είναι η στιγμή της ενότητας

  «Είναι η στιγμή της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων», τόνισε ο καταλανός ηγέτης. «Είναι η στιγμή της ενότητας».
  Το ψηφοδέλτιο του Πουτζντεμόν «Μαζί για την Καταλονία» περιλαμβάνει μέλη του κόμματός του, του PDeCAT, και ορισμένους ανεξάρτητους.

  Το Λαϊκό Κόμμα του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι επέκρινε ζωηρά αυτή την πρώτη πολιτική ομιλία του Κάρλες Πουτζδεμόντ στο Βέλγιο, η οποία ήταν μια «σουρεαλιστική» στιγμή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Εστεμπάν Γκονθάλεθ Πονς.
  «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο, τίποτε πιο σουρεαλιστικό, τίποτε πιο παράδοξο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.«Ο Πουτζδεμόντ έγινε ένα πρόσωπο γκροτέσκο. (…) Ο Πουτζδεμόντ δεν ζει στις Βρυξέλλες, κρύβεται εκεί», είπε ο Πονς.

  Κόσμος