• Αναζήτηση
 • Οι Παριζιάνες διαδήλωσαν για να εξεγερθούν οι «σκλάβες»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μαζική διαδήλωση εναντίον της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με πάνω από 2.000 να συγκεντρώνονται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

  «Παντού και πάντα κατά της βίας εναντίον των γυναικών». Με αυτό το σύνθημα τουλάχιστον 2000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του Παρισιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

  Όπως κάθε χρόνο, φεμινιστικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και συνδικαλιστικές ενώσεις απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στις κινητοποιήσεις προκειμένου να καταγγείλουν τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.
  Στην αρχή της πορείας, γυναίκες ντυμένες στα μαύρα είχαν κρεμάσει γύρω από το λαιμό τους τα ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν το 2017, όπως εκείνο της Ντορίς, ηλικίας 53 ετών, που τη σκότωσαν την 21η Ιανουαρίου ή της Σιλβί, 47 ετών, την 12η Φεβρουαρίου.

  «Σηκωθείτε, σηκωθείτε», «Ας εξεγερθούμε οι γυναίκες σκλάβες» φώναζε το πλήθος. Στα πανό που κρατούσαν πολλοί αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με τον βιασμό» ή «Από το (κίνημα) MLF στις Femen και το #Metoo, ζήτω ο αγώνας των γυναικών».
    
  Το παρόν στην πορεία έδωσαν και μέλη της οργάνωσης των Femen, πολλές εκ των οποίων διαδήλωσαν γυμνόστηθες.

  Οι φετινές κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είχαν φέτος ιδιαίτερη σημασία δεδομένου του σκανδάλου σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων με πρωταγωνιστή τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβι Γουάνστιν.

  Η πορεία στο Παρίσι ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη όλων των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την άγρια κακοποίηση που υπέστησαν από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους (123 γυναίκες το 2016). Ακολούθησε ένα λεπτό «κραυγών για να μπει ένα τέλος στη σεξουαλική βία».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk