• Αναζήτηση
 • 25 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τουλάχιστον 25 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, το Σάββατο, σε ναυάγιο ανοικτά της δυτικής ακτής της Λιβύης. Επιζώντες μεταφέρονται πίσω στο λιμάνι της Τρίπολης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της λιβυκής ακτοφυλακής.

  Η Λιβύη αποτελεί το κύριο σημείο αναχώρησης για τους κυρίως αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Οι διακινητές συνήθως τους στοιβάζουν σε επισφαλή φουσκωτά πλεούμενα που συχνά παθαίνουν βλάβη ή βυθίζονται.

  Οι περισσότεροι μετανάστες περισυλλέγονται από διεθνή σκάφη και μεταφέρονται στην Ιταλία, όπου φέτος έχουν φθάσει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 115.000, αν και όλο και περισσότεροι αναχαιτίζονται πλέον από την υποστηριζόμενη από την ΕΕ λιβυκή ακτοφυλακή και μεταφέρονται πίσω στη Λιβύη.

  Από τον Ιούλιο έχει σημειωθεί σημαντική σημείωση στους διάπλους αυτούς, αν και αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νέα αύξηση των αναχωρήσεων.

  Σχεδόν 3.000 μετανάστες είναι γνωστό πως έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι αφού προσπάθησαν να φθάσουν δια θαλάσσης στην Ευρώπη, οι περισσότεροι απ’ αυτούς από τη Λιβύη στην Ιταλία. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως από το 2000 η Μεσόγειος είναι «με μεγάλη διαφορά το πιο φονικό σύνορο στον κόσμο».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk