• Αναζήτηση
 • Υεμένη: Κάθε 24 ώρες πεθαίνουν 130 παιδιά

  Νέα σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως η οργάνωση Save the Children για τα παιδιά της φτωχότερης αραβικής χώρας του κόσμου Υεμένη, η οποία πλήττεται παράλληλα από πρωτοφανή επιδημία χολέρας. Σύμφωνα με αυτά, 130 παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα, ενώ εκτιμάται ότι η ζωή 150.000 υποσιτισμένων παιδιών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα είναι τεράστιες, ενώ εκτεταμένες περιοχές της Υεμένης είναι από καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας έχουν κλείσει εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέα σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως η οργάνωση Save the Children για τα παιδιά της φτωχότερης αραβικής χώρας του κόσμου Υεμένη, η οποία πλήττεται παράλληλα από πρωτοφανή επιδημία χολέρας.

  Σύμφωνα με αυτά, 130 παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα, ενώ εκτιμάται ότι η ζωή 150.000 υποσιτισμένων παιδιών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα είναι τεράστιες, ενώ εκτεταμένες περιοχές της Υεμένης είναι από καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας έχουν κλείσει εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου.

  Πρόκειται για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος της Unicef και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Την περασμένη εβδομάδα, ο συνασπισμός που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, απέκλεισε όλες τις προσβάσεις από αέρος, ξηράς και θαλάσσης μετά την αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύθηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ, λέγοντας ότι έπρεπε να ανακόψει τη ροή όπλων από την Τεχεράνη προς τους αντάρτες Χούτι, που πολεμούν εναντίον του στον πόλεμο της Υεμένης.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk