• Αναζήτηση
 • Νεκροί αστυνομικοί και Ταλιμπάν σε νέες επιθέσεις στο Αφγανιστάν

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Περίπου 30 αφγανοί αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από χθες, Δευτέρα, σε μια σειρά επιθέσεων από τους Ταλιμπάν εναντίον σημείων ελέγχου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

  Εκτός από αυτές τις φονικές επιδρομές που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στις επαρχίες Κανταχάρ και Φάρα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το όχημά του εναντίον ενός αμερικανικού στρατιωτικού κομβόι, τραυματίζοντας 4 στρατιώτες.

  Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

  «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν μια σειρά επιθέσεων εναντίον σημείων ελέγχου της αστυνομίας στις περιοχές Μαϊουάντ και Ζάρι και χάσαμε 22 γενναίους αστυνομικούς», δήλωσε ο Κουντράτ Κουσμπάχτ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ.

  Τουλάχιστον 15 ακόμη αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, 45 δράστες σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων, που διήρκησαν περίπου έξι ώρες.

  Από την επίθεση εναντίον της αμερικανικής αυτοκινητοπομπής στην Κανταχάρ «τραυματίστηκαν 4 άνθρωποι που βρίσκονται όλοι σε σταθερή κατάσταση», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

  Στην επαρχία Φάρα, κοντά στο Ιράν, 9 στρατιώτες και τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον Νάσερ Μέρι, εκπρόσωπο του κυβερνήτη.

  «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ταλιμπάν ενδέχεται να χρησιμοποίησαν τεχνολογία νυχτερινής όρασης για να πλησιάσουν και να καταλάβουν εξ απίνης τα στρατεύματά μας, αν και νωρίτερα τους είχαμε απωθήσει και είχαν υποστεί απώλειες», πρόσθεσε.

  Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τις τελευταίες εβδομάδες, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναπτύξουν επιπλέον δυνάμεις. Πολλές φορές χρησιμοποιούν humvees και αστυνομικά οχήματα τα οποία παγιδεύουν με εκρηκτικά για να επιτεθούν εναντίον κτιρίων των υπηρεσιών ασφαλείας.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk