• Αναζήτηση
 • Μακρόν: Δεν πιστεύω στη γαλλική ζήλια απέναντι στους πλούσιους…

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένει ότι ο αντίκτυπος από τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητός σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ανεργίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένει ότι ο αντίκτυπος από τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα αρχίσει να γίνεται αισθητός σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ανεργίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

  «Η ανεργία επί του παρόντος μειώνεται. Θα δείτε τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται τώρα από την κυβέρνηση σε ενάμιση με δύο χρόνια» είπε, στην πρώτη ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 μετά την εκλογή του στην προεδρία, τον περασμένο Μάιο.

  Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει την ανεργία από το 9,5% στο 7%.

  Προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, ο πρόεδρος επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να εκπαιδευτούν οι άνεργοι. «Κάποιος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να μείνει άνεργος όταν δεν έχει προσόντα. Επομένως, η πραγματική αλλαγή σε αυτό το θέμα, η πραγματική προστασία, δεν είναι απλώς να αποζημιώνουμε αυτόν που μένει άνεργος, κάτι που προφανώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αλλά (…) κυρίως να τον επιμορφώνουμε», τόνισε.

  «Πρέπει να καταρτίζουμε περισσότερο τους ανέργους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι μακροχρόνια άνεργοι συχνά είναι «άνδρες και γυναίκες που δεν έχουν την κατάρτιση που θα τους επέτρεπε» να βρουν δουλειά.

  «Σέβομαι όλους τους συμπολίτες μου»

  Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα επενδύσει μέσα σε μια πενταετία περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ για την επιμόρφωση των νέων, των ανειδίκευτων και των μακροχρόνια ανέργων.

  Ο πρόεδρος υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει από το Μάιο. «Η εντολή είναι να ενεργήσω με αποφασιστικότητα ώστε στο τέλος κάθε Γαλλίδα και κάθε Γάλλος να έχει αξιοπρεπή ζωή. Αυτός είναι ο στόχος μου», είπε.

  Απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι είναι «ο πρόεδρος των πλουσίων», διαβεβαίωσε ότι «σέβεται όλους τους συμπολίτες του».

  «Δεν πιστεύω στη γαλλική ζήλια απέναντι στους πλούσιους που συνίσταται στο να λέμε ότι αφού είναι πλούσιοι, ας τους φορολογήσουμε, θα τα πάμε καλύτερα», είπε όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση του Φόρου Αλληλεγγύης, ύψους 75%, που είχε επιβάλει στα υψηλά εισοδήματα ο προκάτοχός του, Φρανσουά Ολάντ, και την αντικατάστασή του από φόρο ακίνητης περιουσίας.

  Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο φόρος αυτός δεν έφερε τελικά πολλά χρήματα στο κράτος.

  Κόσμος