• Αναζήτηση
 • Ιράν: Εκλεισε τα σύνορα του προς το βόρειο Ιράκ

  Το Ιράν έκλεισε τις συνοριακές διαβάσεις με το βόρειο Ιράκ αντιδρώντας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ τον περασμένο μήνα, μετέδωσε όπως μετέδωσε την Κυριακή, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το Ιράν έκλεισε τις συνοριακές διαβάσεις με το βόρειο Ιράκ αντιδρώντας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ τον περασμένο μήνα, μετέδωσε την Κυριακή, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

  «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στο Κουρδιστάν του Ιράκ, το Ιράν έκλεισε το συνοριακό πέρασμά του Μπασμάκ με το Κουρδιστάν του Ιράκ», μετέδωσε το Tasnim, χωρίς να επικαλείται επίσημη πηγή.

  Νωρίτερα κούρδος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ιράν έκλεισε τρία συνοριακά περάσματα που επέτρεπαν τη διέλευση προσώπων και αγαθών από το ιρακινό Κουρδιστάν στο έδαφός του.

  «Το Ιράν έκλεισε από σήμερα το πρωί τα τρία συνοριακά περάσματα με το ιρακινό Κουρδιστάν, Χάτζι Ομράν, Παρβεζχάν και Μπασμάκ», δήλωσε στο AFP ο Σακουάν Αμπού Μπακρ, διευθυντής των τελωνείων της Μπασμάκ.

  Νωρίτερα το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε, επικαλούμενο κούρδο αξιωματούχο, πως ο ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σολεϊμανί έφθασε στο ιρακινό Κουρδιστάν για συνομιλίες σχετικά με την κλιμακούμενη κρίση ανάμεσα στις κουρδικές αρχές και την ιρακινή κυβέρνηση έπειτα από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την κουρδική ανεξαρτησία.

  Ο Σολεϊμανί είναι ο διοικητής ξένων επιχειρήσεων του ιρανικού επίλεκτου στρατιωτικού σώματος Φρουροί της Επανάστασης που παρέχουν εκπαίδευση και όπλα σε ιρακινές παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν την υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk