• Αναζήτηση
 • Συμφωνία για αποχώρηση των αμάχων από τη Ράκα

  Οι άμαχοι πολίτες που ζουν ακόμα στη Ράκα, θα έχουν την ευκαιρία να αποχωρήσουν προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μια αυτοκινητοπομπή αναμένεται να αναχωρήσει από τη Ράκα, μετά από μια συμφωνία εκκένωσης της πόλης αυτής όπου έχουν ταμπουρωθεί οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο διεθνής συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

  Η συμφωνία αυτή έχει ως στόχο να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι απώλειες αμάχων και «προφανώς αποκλείονται οι ξένοι τρομοκράτες» (σ.σ. μέλη του ΙΚ), τονίζεται στην ανακοίνωση. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο τι θα γίνει με τους Σύρους μαχητές του ΙΚ.

  Όσοι πολίτες φύγουν από τη Ράκα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα ταυτοποιηθούν και θα τους γίνει σωματικός έλεγχος.

  Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και τους θύλακες όπου είναι αποκλεισμένοι οι τζιχαντιστές και να απομακρυνθούν οι άμαχοι που έχουν παγιδευτεί στην πόλη λόγω των μαχών. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν μεταξύ του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα (μια τοπική διοίκηση που συνδέεται με τις SDF) και αρχηγών των τοπικών φυλών.

  Μια στρατιωτική πηγή των SDF είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι λεωφορεία και φορτηγά περιμένουν έξω από τη Ράκα για να μεταφέρουν στο Ντέιρ Εζόρ όσους μαχητές έχουν καταθέσει τα όπλα. Το Ντέιρ Εζόρ είναι μια επαρχία της ανατολικής Συρίας που ελέγχεται ακόμη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, από το Ισλαμικό Κράτος.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk