• Αναζήτηση
 • Στη Λωρίδα της Γάζας θα μεταβεί ο Αμπάς

  Για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στον επόμενο μήνα, γεγονός που φανερώνει τη συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Χαμάς και της Φάταχ, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του κόμματός του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στον επόμενο μήνα, γεγονός που φανερώνει τη συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων, της Χαμάς και της Φάταχ, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του κόμματός του.

  «Ο πρόεδρος Αμπού Μάζεν θα βρίσκεται στη Γάζα σε λιγότερο από ένα μήνα», δήλωσε ο Ζακαρία αλ Άγα, επικεφαλής της Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας.

  Ο αλ Άγα έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση ότι Φάταχ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

  Την ανακοίνωση αυτή έκανε το γραφείο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, χωρίς όμως να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Κάιρο.

  Κόσμος