• Αναζήτηση
 • Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit η Μέι

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Καλή πρόοδο» έχουν σημειώσει οι διαπραγματευτές για το Brexit, ως προς μία συμφωνία αναφορικά με τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία και των βρετανών πολιτών στην ΕΕ, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι προσθέτοντας ότι  διατηρεί τη δέσμευσή της να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  «Εκτιμώ τη συνεισφορά των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά θέλω επίσης να δω να εξασφαλίζονται και τα δικαιώματα των πολιτών που ζουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ταλίν και πρόσθεσε: «Οι διαπραγματεύσεις αφορούν το να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε σιγουριά και διαβεβαιώσεις. Αυτό αφορούν οι διαπραγματεύσεις. Σε αυτό το θέμα έχει γίνει καλή πρόοδος».

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής, αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Brexit συνολικά, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αναμένει επαρκή πρόοδο έως τα τέλη Οκτωβρίου εκτός κι αν συμβεί ένα θαύμα, 

  Κόσμος