• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Αναβρασμός και δυσαρέσκεια στους κόλπους του CDU

  Αναβρασμός επικράτησε στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), όταν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει την παραμονή του Φόλκερ Κάουντερ ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αναβρασμός επικράτησε στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), όταν η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει την παραμονή του Φόλκερ Κάουντερ ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

  Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν φώναξε εκνευρισμένος «μέχρι πότε θα ισχύει αυτό;», για να τον κατηγορήσει ο κ. Κάουντερ ότι «τηλεφωνεί από δω κι από κει προκειμένου να διαμορφώσει διαφορετική πλειοψηφία».

  Την τάξη ανέλαβαν να αποκαταστήσουν τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «τον έβαλε στη θέση του», όσο και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ.

  Τελικά ο κ. Κάουντερ, χωρίς αντίπαλο, επανεξελέγη με 186 ψήφους υπέρ, 53 κατά και έξι αποχές, ενώ οι διαρροές ερμηνεύθηκαν ως δυσαρέσκεια των βουλευτών για το αποτέλεσμα των εκλογών, ακόμη και ως «κώδωνας κινδύνου» για την ίδια την Καγκελάριο, όπως αναφέρει το Focus.

  FDP: Κομβικής σημασίας μια νέα δημοσιονομική πολιτική

  Κομβικής σημασίας είναι μια νέα δημοσιονομική πολιτική, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP) Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ορισμού νέου υπουργού Οικονομικών, εφόσον σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός «Tζαμάικα».

  «Χαίρομαι για τα δείγματα από την Καγκελάριο υπέρ ενός πιθανού συνασπισμού ‘Τζαμάικα’. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών είναι ανοιχτό σε ό,τι αφορά την απόφαση του προσώπου που θα το αναλάβει, σε περίπτωση μιας κυβέρνησης CDU/CSU, FDP και Πρασίνων. Στην περίπτωση που το FDP συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, μια δημοσιονομική πολιτική είναι κομβικής σημασίας», δήλωσε ο κ. Κουμπίκι.

  Κόσμος