Αναφορά στα εργασιακά στο επετειακό κείμενο της ΕΕ ζητά η Αθήνα

Αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της ΕΕ, ως ανάχωμα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ζητά η Αθήνα να περιληφθεί στο επετειακό κείμενο της Συνόδου της Ρώμης, που περιέχει τα επόμενα βήματα της Ευρώπης των «27».

Αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της ΕΕ, ως ανάχωμα στις απαιτήσεις του
ΔΝΤ, ζητά η Αθήνα να περιληφθεί στο επετειακό κείμενο της Συνόδου της
Ρώμης, που περιέχει τα επόμενα βήματα της Ευρώπης των «27».

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρουν ότι στη συνάντηση των εκπροσώπων των πρωθυπουργών που προετοιμάζουν τη Σύνοδο της Ρώμης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου, ο έλληνας εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν μπορεί προς το παρόν να συμφωνήσει με το κείμενο που αναφέρεται στις αξίες της ΕΕ και την αλληλεγγύη των κρατών – μελών, τη στιγμή που η Ελλάδα καλείται να ικανοποιήσει τις μη ρεαλιστικές απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να συμπεριληφθεί στη διακήρυξη μία παράγραφος που να κάνει ρητή αναφορά στα εργασιακά κεκτημένα της ΕΕ.

Με δεδομένο ότι το χθεσινό Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ότι το θέμα θα επανέλθει στο τραπέζι, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις.

Είναι μια κίνηση της Αθήνας να πιέσει την τρόικα να σταματήσει να εγείρει υπερβολικές, κι εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, απαιτήσεις για τα εργασιακά.

Τα εργασιακά, άλλωστε, είναι ένα από τα βασικότερα σημεία – αγκάθια των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με την Wall Street Journal είναι το κύριο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας για την β’ αξιολόγηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk