Μπουλούτας-Φόρος: Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τη διαφωνία μας

Τη διαφωνία τους για την απόφαση της Ελληνικής Δικαισύνης να δικαστούν στην Κύπρο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος και δηλώνουν απογοητευμένοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.


Τη διαφωνία τους για την απόφαση της Ελληνικής Δικαισύνης να δικαστούν στην Κύπρο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι κ.κ. Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος και δηλώνουν απογοητευμένοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

Αναφέρουν όμως ότι θα σεβαστούν την απόφαση και θα παρουσιαστούν αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούν στην Κύπρο για να παραστούν στη δίκη της 11ης Μαΐου 2016. Υποστηρίζουν ότι η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται -χρονική μετάθεση απομείωσης αξίας ελληνικών εργασιών της Λαϊκής- ήταν απόφαση του ΔΣ της τράπεζας και ελήφθη χωρίς δόλο αφού συνετελέσθη και μάλιστα με μελέτη εξωτερικού συμβούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Δυστυχώς, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάσισε να μεταχθούμε στην Κύπρο, ώστε να είμαστε παρόντες στην έναρξη της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2016.
Η υπόθεση για την οποία είμαστε κατηγορούμενοι αφορά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Νοέμβριο του 2011 όπου, αντί να απομειωθεί η υπεραξία (goodwill) των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, απεφασίσθη να προσληφθεί εξωτερικός σύμβουλος για να παρουσιάσει σχετική μελέτη-εισήγηση ώστε και με την σύμφωνη γνώμη των ορκωτών ελεγκτών της Τράπεζας να καθορισθεί το ακριβές ποσό και να γίνει η απομείωση με τα ετήσια αποτελέσματα, όπως και τελικώς έγινε. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη χωρίς δόλο και χωρίς περιουσιακό όφελος των εμπλεκομένων, ήταν ταυτόσημη με τις αποφάσεις όλων των Ελληνικών Τραπεζών εκείνη την περίοδο σχετικά με τις αποτιμήσεις υπεραξιών, αξίας Ελληνικών Ομολόγων κ.λ.π. και όχι μόνον δεν παραπέμπει σε ποινικά αδικήματα, αλλά ως απολύτως σύννομη δεν επισύρει ούτε καν διοικητικές κυρώσεις.
Προτιθέμεθα να παρουσιαστούμε αυτοβούλως ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας Δικαστικών Συνδρομών στις 9 Μαΐου προκειμένου να μεταβούμε στην Κύπρο για να παραστούμε στη δίκη της 11ης Μαΐου 2016 σεβόμενοι την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούμε με το περιεχόμενό της. Τέλος, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk