Σε πανικό ο Μπλάτερ, κατηγορεί και τις ΗΠΑ για τις διώξεις του

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, υποστήριξε πως υπάρχει πολιτικός «δάκτυλος» από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, πίσω από τις εις βάρος του αποκαλύψεις για διαφθορά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία. Ο Μπλάτερ εκτίει ποινή αποκλεισμού 90 ημερών που του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, η οποία εξετάζει μια καταβολή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που έκανε στον Πλατινί το 2011, υπόθεση που αποτελεί επίσης μέρος ποινής έρευνας στην Ελβετία.

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, υποστήριξε πως υπάρχει πολιτικός «δάκτυλος» από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, πίσω από τις εις βάρος του αποκαλύψεις για διαφθορά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Ο Μπλάτερ εκτίει ποινή αποκλεισμού 90 ημερών που του επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, η οποία εξετάζει μια καταβολή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που έκανε στον Πλατινί το 2011, υπόθεση που αποτελεί επίσης μέρος ποινής έρευνας στην Ελβετία.

Ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας, ο οποίος είναι πρόεδρος της FIFA από το 1998 και εμπλέκεται σε πολλά ακόμη σκάνδαλα διαφθοράς, δήλωσε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Financial Times» ότι πολιτικές σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τις «επιθέσεις» εναντίον του, οι οποίες ακολούθησαν την απαγγελία κατηγοριών το Μάιο από τις αμερικανικές αρχές εναντίον 14 υψηλόβαθμων στελεχών του ποδοσφαίρου και του αθλητικού μάρκετινγκ.

«Ολοι χορηγοί που έχουν θέσει θέμα για την απομάκρυνση μου από την προεδρία είναι εταιρίες από τις ΗΠΑ. Οι άλλοι χορηγοί, από άλλες χώρες δεν έχουν θέσει τέτοιο θέμα. Οποιος έχει μυαλό μπορεί να κάνει το συσχετισμό μεταξύ της στάσης των εταιριών των ΗΠΑ και των δικαστικών αρχών της χώρας. Και τα δύο πάνε μαζί και έχουν στόχο να με πλήξουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk