Τραγική επέτειος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και συνολικότερα για τον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την τραγωδία του Χέιζελ. Ηταν 29 Μαϊου του 1985, όταν στο στάδιο των Βρυξελλών, 39 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 600 τραυματίσθηκαν, κατά την διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, των φιναλίστ του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος ήταν στον αγώνα αυτό φορώντας τη φανέλα με το Νο «10» της Γιουβέντους, έστειλε μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας για τη μεγάλη αυτή τραγωδία:

«Πριν από τριάντα χρόνια έπαιξα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Στάδιο Χέιζελ στις Βρυξέλλες. Και συνεχίζω να παίζω σε αυτό τον τελικό. Δεν έχω ξεχάσει αυτό το γεγονός, όπως και όλους εκείνους που βρέθηκαν σε εκείνο το μέρες, και έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο. Όλα άλλαξαν σε λίγα λεπτά.

Τριάντα χρόνια αργότερα, είμαι πρόεδρος της UEFA, ενός οργανισμού που διοργάνωσε αυτό το παιχνίδι και εγώ εργάζομαι καθημερινά με όλους τους συνεργάτες και τους φίλους μου για τις εθνικές ενώσεις, τα προβλήματα και τους συλλόγους για να μην συμβεί υπάρξει ξανά μια τέτοια τρομακτική βραδιά. Έχουμε ήδη εργαστεί ακατάπαυστα τα τελευταία 30 χρόνια για να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη.

Στην 30η επέτειο από εκείνη την μοιραία νύχτα, οι σκέψεις μου είναι με τους 39 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, και φυσικά με τους φίλους και τις οικογένειές τους. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω τη βαθύτατη συμπάθειά μου και να επαναλάβω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποτραπεί μια τέτοια τραγωδία να συμβεί ξανά στο μέλλον».