Αγγελόπουλοι: «Νικάμε μάγκικα, πειραιώτικα, κρυστάλλινα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στην εκπομπή «Pick&Roll» του OTE TV. Οι πρόεδροι των Ερυθρολεύκων που δήλωσαν υπερήφανοι για την ομάδα τους και τα κατορθώματά της, αναφέρθηκαν στον χαμένο τελικό της Μαδρίτης αλλά και σε πολλά άλλα θέματα τα οποία ήταν άγνωστα τόσα χρόνια. Διαβάστε τι είπαν αναλυτικά.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στην εκπομπή «Pick&Roll» του OTE TV. Οι πρόεδροι των Ερυθρολεύκων που δήλωσαν υπερήφανοι για την ομάδα τους και τα κατορθώματά της, αναφέρθηκαν στον χαμένο τελικό της Μαδρίτης αλλά και σε πολλά άλλα θέματα τα οποία ήταν άγνωστα τόσα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Για το μυστικό της επιτυχίας στη διοίκηση της ομάδας:

Γ.Α: Η χημεία μας με τον αδερφό μου είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας μας.

Π.Α: Συμφωνώ με τον αδερφό μου, αυτό είναι κάτι που ισχύει. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε μεταξύ μας εξαιρετικές σχέσεις. Αδέλφια που συνεργάζονται πετυχημένα είναι ελάχιστα, σε συλλόγους αθλητικούς. Ασχοληθήκαμε νεαροί με τον Ολυμπιακό, εγώ ήμουν 31 και ο αδερφός μου 30, με τον Σωκράτη Κόκκαλη τότε Πρόεδρο.

Για την ανάμιξή τους στα διοικητικά του Ολυμπιακού:

Γ.Α: Δεν είχαμε σκεφτεί να αναλάβουμε μόνοι μας τον Ολυμπιακό. Ασχοληθήκαμε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, θέλοντας να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Είχαμε τερματίσει τότε 8οι. Μετά μας ήρθε η διάθεση να ασχοληθούμε ενεργά’.

Π.Α: Ο Παναγιώτης Φασούλας μας έφερε σε επαφή με τον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να ασχοληθούμε. Ο πατέρας μας ήταν συγκρατημένος στο να ασχοληθούμε διοικητικά με τον Ολυμπιακό. Είχε δει πράγματα νωρίτερα από εμάς. Μπορώ να πω όμως πως άξιζε τον κόπο.

Γ.Α: Η πρώτη συνάντηση ήταν μεταξύ του πατέρα μας και του Σωκράτη Κόκκαλη. Ύστερα μιλήσαμε και εμείς μαζί του.

Π.Α: Δεν είχαμε μετοχές στα χέρια μας. Το 2009 πήραμε τις μετοχές. Είχαμε βάλει εκατομμύρια στην ομάδα που αγαπούσαμε, δίχως να έχουμε έγγραφα, συμφωνίες και μετοχές. Ήταν σχέση εμπιστοσύνης.

Για την απόφασή τους να φύγουν τον Ιούνιο του 2011:

Γ.Α: Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε τον Ιούνιο του 2011, το συζητούσαμε για την ανακοίνωση περίπου δύο βδομάδες. Κουβεντιάζαμε για το πως θα λέγαμε την πραγματικότητα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη πως φεύγουμε. Ήταν σύμφωνος και ο πατέρας μας. Η γυναίκα μου το ήξερε ότι θα φεύγαμε. Της είχα εξηγήσει τους λόγους, αλλά δεν είχε πει τίποτα. Όταν βγήκε η ανακοίνωση, η σύζυγος μου δάκρυσε. Έλεγε κρίμα εκεί που φτάσατε, έλεγε δεν το αξίζετε αυτό. Έχουμε πληρώσει 50.000.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που έχει δώσει τόσα χρήματα στο ελληνικό δημόσιο.

Για την στήριξη της οικογένειάς τους:

Γ.Α: H κόρη μου εμένα ήταν 1.5 έτους. Δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Σκεφτήκαμε ψύχραιμα με τη γυναίκα μου και λέγαμε πως θέλουμε να λένε στα παιδιά μας πως ότι κάναμε το κάναμε πεντακάθαρα. Δεν θέλαμε να φύγουμε πριν την ώρα μας. Βλέπαμε τον επικήδειο και ήμασταν όρθιοι, ζωντανοί.

Π.Α: Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και η γυναίκα μου το ξέρει. Ο κ. Σκινδήλιας, είναι ο στενός μας συνεργάτης και μας έχει βοηθήσει αρκετά. Οι ατελείωτες ώρες συζητήσεων, σε καλό κλίμα με τους συνεργάτες μας είναι στοιχεία που μας έχουν φέρει στις επιτυχίες. Κουβέντες για παίκτες, αλλά και για πολλά άλλα πράγματα.

Για το γεγονός ότι άλλαξαν την απόφασή τους:

Γ.Α: Ο πατέρας μας ήθελε να φύγουμε γιατί έβλεπε πράγματα που συνέβαιναν και μας έλεγε πως ότι και να κάνετε, είτε με καλούς παίκτες, είτε με χρήματα που θα δώσετε, κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν.

Π.Α: Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να βγαίνουν αποφάσεις, νόμοι, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Θα χάσω όλα τα μαλλιά μου και έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ. Αν δεν αλλάξει η νομική πλατφόρμα, θα έχουμε ακόμη τον Γιώργο Βασιλακόπουλο… Δεν αλλάζουν κάποια πράγματα.

Γ.Α: Δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος να πάρει τον Ολυμπιακό όταν θέλαμε να φύγουμε. Είπαμε τότε, το καλοκαίρι του 2011, να κάνουμε μία μεταβατική σεζόν μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Η σεζόν είχε ξεκινήσει, αλλά στη πορεία δεν ερχόταν κανένας να αναλάβει την διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μας είχαν… θάψει ζωντανούς πριν την ώρα μας, υπήρχε απαξίωση και τότε είπαμε να πάμε με ένα διαφορετικό πλάνο, ώστε να κατακτήσουμε την Ευρώπης στα επόμενα τρία τέσσερα χρόνια. Στην πορεία όμως, με τις αλλαγές, από τον Γενάρη και μετά, παίζοντας καλό μπάσκετ, είδαμε πως κάτι καλό μπορούμε να καταφέρουμε. Δεν περιμέναμε στη πορεία να παίρναμε Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη τόσο άμεσα. Όμως ήρθαν.

Π.Α: Ήμασταν μία ομάδα που είχαμε να πάρουμε Πρωτάθλημα 15 χρόνια, από το 1997, παίρνοντας Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γ.Α: Ο Ολυμπιακός πέτυχε να είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία εφταετία, έχοντας μόλις 1 Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Για λόγους που έχουμε αναλύσει χάναμε τα Πρωταθλήματα. Χάναμε τίτλους από την διαιτησία. Αυτή είναι η άποψη μας. Κάναμε στη Πόλη τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και στην Ελλάδα δε μπορούσαμε να πάρουμε Πρωτάθλημα.

Για τις ανατροπές της ομάδας:

Γ.Α: Νομίζω είναι μήνυμα ζωής οι ανατροπές μας. Πως δεν τα παρατάμε ποτέ, ό,τι και να γίνει. Είναι στο dna της ομάδας μας το στοιχείο αυτό. Το κρυστάλλινο είναι ο τρόπος που κατορθώσαμε τις επιτυχίες μας. Ο τρόπος μας ήταν μάγκικος, Πειραιώτικος, κρυστάλλινος. Με σεμνότητα και όντας σεμνοί. Πεντακάθαρα έχουμε πετύχει ό,τι έχουμε πετύχει. Και για αυτό τον λόγο είμαστε περήφανοι. Παναθηναϊκοί έβγαινα φωτογραφίες μαζί μας.

Π.Α: Έχουμε κάνει πάρα πολλές ανατροπές. Έχουμε κάνει σε TOP-16, σε TOP-8. Είναι στο dna της ομάδας. Οι τέσσερις-πέντε Έλληνες που έχουμε τα τελευταία χρόνια, έχουν παίξει ρόλο, καθώς μεταλαμπαδεύουν αυτό το πνεύμα. Ο αντίπαλος ξέρει ότι του… έρχεται. Το «τρέμαν» τα χεράκια τους, που το είπα χιουμοριστικά για την ΤΣΣΚΑ, δεν το είπα για να προσβάλλω, αλλά νομίζω πως στον ημιτελικό όλο το γήπεδο καταλάβαινε πως ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος για την ανατροπή. Ο κ. Βατούτιν μας συνεχάρη και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία. Είναι σοβαρός και κύριος.

Γ.Α: Ο κ. Βατούτιν ήταν εγκάρδιος, ευγενικός και σωστός και τον ευχαριστούμε. Και εμείς δώσαμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για τη στήριξη του κόσμου:

Π.Α: Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια. Οι παίκτες παίρνουν ψυχολογική τόνωση. Είναι μία αναγνώριση για την φετινή ομάδα, η στήριξη του κόσμου.

Γ.Α: Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία του κόσμου. Κάποιες στιγμές υπήρξε μία αμφισβήτηση. Όταν δεν έρχονται οι τίτλοι, υπάρχει και απογοήτευση. Η αγάπη του κόσμου το καλοκαίρι του 2011, τα μηνύματα που λάβαμε, μας επηρέασαν στο να μείνουμε στον Ολυμπιακό.

Π.Α: Δεν ξεχνάμε πως και ο κόσμος το 2008 και το 2009 μας στήριξε. Είχαμε 8.000 διαρκείας.

Γ.Α: Δε νομίζω πως ο κόσμος άφησε ποτέ το μπάσκετ. Εμείς σαν φίλαθλοι από τη δεκαετία του 1990 ήμασταν πάντα κοντά στην ομάδα, σε όλα τα Final 4. Όταν ήρθαμε από τη Πόλη και 7.000 κόσμος φώναζε «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», ήταν κάτι συγκλονιστικό για εμάς.

Για το αν τους προσέγγισαν ποτέ να ασχοληθούν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Π.Α: Υπήρχαν συζητήσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη ώστε να ασχοληθούμε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. ΤΟ 2009 είχε γίνει κουβέντα να μπούμε στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, αλλά για τους λόγους μας δεν το θέλαμε.

Για την μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη:

Γ.Α: Η μεταγραφή του Σπανούλη ήταν καθοριστική στο να αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ελλάδα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Το λέει βέβαια και ο ίδιος. Είναι σπουδαίος παίκτης εγνωσμένης αξίας. Τον είχαμε προσεγγίσει από τότε που έπαιζε στο Μαρούσι.

Π.Α: Του κάναμε του Σπανούλη την προσφορά μας, αλλά θεωρώ ότι είχε τεράστια θέληση να έρθει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010. Του είπαμε πως θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα γύρω του, του δείξαμε πως τον θέλαμε στην ομάδα μας. Ο Σπανούλης στη πρώτη του σεζόν (2010-2011) δεν ήταν 100% καλά, καθώς είχε πρόβλημα με τραυματισμό στους κοιλιακούς.

Γ.Α: Το 2013, στην ανανέωση του συμβολαίου, κάναμε μία ουσιαστική κουβέντα με τον Σπανούλη. Συζητήθηκαν τα πάντα. Έφυγε υπερβολικά ικανοποιημένος. Συζητήσαμε τα πάντα για τον ελληνικό αθλητισμό και τα προβλήματα που υπάρχουν. Αν είχε πάει στη Μπαρτσελόνα τότε, δεν θα είχε την πορεία που βλέπουμε. Εγώ αυτό πιστεύω. Αυτά που κάνει ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό, δε θα μπορούσε να τα κάνει σε άλλη ομάδα. Παίζει ρόλο και η χημεία, να ταιριάξει σε έναν σύλλογο, να αποδεχθούν τον ρόλο του στα αποδυτήρια. Παίκτης σαν τον Σπανούλη στην Ευρώπη δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Τα όσα έχει καταφέρει στην Ευρώπη είναι απίστευτα.

Για το Final 4 της Μαδρίτης:

Γ.Α: Οι βολές μπαίνουν και βγαίνουν. Αν τις είχε βάλει ο Σισκάουσας το 2012, δεν θα το είχαμε πάρει. Για το πρόβλημα στις βολές είχαμε 83% στον ημιτελικό και στον τελικό 46%. Ήταν πρόβλημα, αλλά γενικά ήμασταν άστοχοι. Στο 36ο λεπτό η διαφορά ήταν στους 7 πόντους. Είχαμε τρεις ευκαιρίες να στέλναμε την διαφορά στους δύο πόντους, αλλά χάσαμε τρεις κατοχές, με άστοχα σουτ από τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Λοτζέσκι. Ήταν κομβικό σημείο. Δεν παίξαμε καλά, δεν είχαμε ενέργεια, είχαμε αδειάσει από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό. Αν έμπαινε κάποιο από αυτά τα σουτ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σε εκείνο το σημείο. Αλλά με το αν δεν γράφεται ιστορία, το ξέρουμε. Απλά λέω μία σημαντική στιγμή. Η Ρεάλ έχει πάρει τρία ευρωπαϊκά τα τελευταία 35 χρόνια. Υπάρχει στεναχώρια, αλλά να μην υπάρχει και μεγάλη απογοήτευση. Είχαν να πάρουν Ευρωπαϊκό εδώ και 20 χρόνια και το πήραν πάλι στη χώρα τους. Έτσι είναι το μπάσκετ και ο Ναβάρο στο ΣΕΦ έχασε μία σημαντική βολή.

Π.Α: Οι παίκτες προπονούνται στις βολές. Σε έναν τελικό παίζει ρόλο και η κόπωση. Ο Λαφαγιέτ για παράδειγμα είχε 1/5, αν και είχε καλό ποσοστό.

Για την φετινή πορεία στην Ευρωλίγκα:

Γ.Α: Η περηφάνια κυριαρχεί και υπάρχει. Κάναμε μεγάλα ματς, πήραμε μεγάλες νίκες πριν το Final-Four. Η πορεία μας στο TOP-16, η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, κερδίζοντας την για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη Βαρκελώνη, πραγματοποιώντας ένα καταπληκτικό ματς εκεί, η υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όλα αυτά τα λένε όλα. Με βάσει το μπάτζετ μας, αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια, κάναμε υπέρβαση. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έκανε καταπληκτική δουλειά. Δεν έχουμε πει κάτι ακόμη για εκείνον. Ήρθε στην ομάδα δίχως να έχει πάρει παίκτες και στέλνει την ομάδα σε τελικό Πρωταθλητριών Ευρώπης, δίχως να έχει δουλέψει νωρίτερα ως πρώτος προπονητής σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας.

Π.Α: Αν δείτε πως κάθονται οι παίκτες μετά το τέλος του τελικού, αυτή η στεναχώρια, μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη ώστε να πάμε στο επόμενο Final 4 στο Βερολίνο. Δε νιώθουν πετυχημένοι επειδή πήγαν στον τελικό. Θέλουν το κάτι παραπάνω, είναι πρωταγωνιστές και Πρωταθλητές.

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

Γ.Α: Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να διαλέξεις προπονητή. Ο κόουτς Μπαρτζώκας ένιωσε πως έπρεπε να φύγει. Εμείς τον τιμούμε και τον ευχαριστούμε για τα όσα προσέφερε. Με τον κ. Μπαρτζώκα είχαμε θερμές και ουσιαστικές σχέσεις. Σεβαστήκαμε την απόφαση του.

Π.Α: Μπορεί να είχα πει στον Σφαιρόπουλο πως θα συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας. Ήταν δική του επιλογή τότε να φύγει από τον Ολυμπιακό, καθώς από βοηθός ήθελε να γίνει πρώτος κόουτς και καλά έκανε, καθώς ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Όταν μιλήσαμε με τον Τόμιτς, του είπαμε πως πρέπει να σταθεί δίπλα σε έναν προπονητή ώστε να πάρει εμπειρίες, ώστε στο μέλλον να παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμος. Και ήταν σύμφωνος σε αυτό και ο ίδιος.

Γ.Α: Είχαμε κάνει διερευνητικές επαφές με αρκετούς κόουτς. Ο Σφαιρόπουλος πίστεψε στο μοντέλο μας, δεν ήθελε άλλους παίκτες και πίστεψε στους παίκτες, δίχως να έχει διαλέξει κανέναν. Και αυτό είναι προς τιμήν του. Ήταν ώριμος και έτοιμος ώστε να αναλάβει αυτή την θέση

Π.Α: Είναι ήρεμος, έχει πειθαρχία και έχει φτιάξει μία άμυνα που… δαγκώνει, κάτι που μου αρέσει.

Γ.Α: Οι παίκτες μας είναι δεμένοι, αλλά και μία γροθιά. Δείχνει πως υπάρχει καλή χημεία, όταν και οι παίκτες λένε καλά λόγια για τον προπονητή τους.

Για το μπάτζετ της ομάδας:

Γ.Α: Να πούμε λίγα τα νούμερα για να τα ξέρει και ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρεις τελικούς τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις σεζόν ο αγωνιστικός προυπολογισμός, δίχως τους φόρους, και τις τρεις χρονιές, ήταν κάτω από τα 7.000.000 ευρώ. Άλλες ομάδες έχουν τριπλάσια και πενταπλάσια μπάτζετ. Κερδίσαμε με 7.000.000 ευρώ αγωνιστικό μπάτζετ, ομάδες με 25.000.000 ευρώ. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Για το παιδομάζωμα των τελευταίων ετών:

Π.Α: Είχαμε ξεκινήσει από νωρίς να παίρνουμε πιτσιρικάδες και νέους Έλληνες παίκτες. Το να παίρνεις Έλληνες παίκτες, είναι κάτι που το πιστεύουμε και οι ίδιοι. Δεν μας το είπε απλά κάποιος προπονητής. Ο κόουτς Γιαννάκης είχε και επιλογές πολλών εκατομμυρίων δικές του και παραλίγο να μην πηγαίναμε τελικό στο Παρίσι στον τελικό του 2010. Πάντα ακούμε τις εισηγήσεις των προπονητών, αλλά δεν γίνονται όλες δεκτές.

Για το αν επεμβαίνουν στις μεταγραφές:

Γ.Α: Πλέον, λόγω οικονομικών, γίνονται όλο και πιο δύσκολα δεκτές οι εισηγήσεις. Ποτέ δεν ήρθε παίκτης που να μην τον ήθελε προπονητής.

Π.Α: Ποτέ δεν έχουμε φέρει παίκτη απλά επειδή τον θέλουμε. Είχαμε πει στον Ίβκοβιτς να μη φύγει δανεικός ο Σλούκας, έμεινε και πήρε την Ευρωλίγκα.

Για το αν θα μείνει ο Σλούκας:

Γ.Α: Ο Κώστας θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και εμείς θέλουμε να μείνει ο Σλούκας. Τώρα έχουμε το πρωτάθλημα.

Π.Α: Θέλουμε να μείνει ο Σλούκας και πιστεύουμε πως θα μείνει.

Για τον Κάιλ Χάινς:

Π.Α: Έφυγε για 100.000 δολάρια. Από το back-to-back νικητής, έγινε back-to-back loser! Αυτή είναι η αλήθεια. Τον εκτιμούμε, αλλά έκανε λάθος που έφυγε. Ποια ήταν η προσφορά του Χάινς στη ΤΣΣΚΑ; Έβαλε απλά μία βολή. Δεν το λέω με κακία, απλά δεν ταίριαξε στην ομάδα. Σε εμάς ταίριαξε.

Γ.Α: Ο Κάιλ έκανε λάθος που έφυγε από τον Ολυμπιακό, του το είχαμε πει. Ο Ολυμπιακός ανεβάζει αξίες παικτών. Αυτό συνέβη και με τον Χάινς. Έπαιζε σε εμάς με λίγα λεφτά και η τιμή του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Δεν ξέρω αν μας… γλυκοκοιτάζει ο Χάινς ώστε να γυρίσει, εμείς πάντως δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο στη Μαδρίτη.

Για παλιότερες επιλογές τις οποίες πρότειναν:

Π.Α: O Mπέβερλι δεν ήταν επιλογή Γιαννάκη, ήταν επιλογή ενός μάνατζερ ως μπόνους για την μεταγραφή του Κλέιζα. Απλά μας βγήκε καλός παίκτης και τώρα παίζει στο ΝΒΑ στους Ρόκετς. Πριν στους Χιτ ήταν βασικός

Γ.Α: Δείτε τι έγινε με τον Παπανικολάου. Ξεκίνησε από εμάς από το μηδέν, δεν έπαιζε ούτε στον Άρη, και τώρα διαπρέπει στο ΝΒΑ. Ο Ολυμπιακός φτιάχνει καριέρες. Χαιρόμαστε πολύ με την εξέλιξη του Κώστα Παπανικολάου.

Για το αν βλέπουν ΝΒΑ:

Π.Α: Είμαι Σικάγκο Μπουλς στο ΝΒΑ. Στο 72-10, τη σεζόν 1995-1996, πήγαινα στο γήπεδο και έβλεπα το Σικάγο, γιατί ζούσα στη Βοστώνη. Έβλεπα συνέχεια τον Τζόρνταν. Κι αργότερα όταν πήγε στη Ουάσιγκτον. Ήμουν παρών και στο τελευταίο του παιχνίδι.

Γ.Α: Είμαι Σικάγκο Μπουλς και εγώ, πήγαινα μαζί με τον αδερφό μου στο γήπεδο. Κάποια στιγμή, με το λοκ-άουτ, με Ίβκοβιτς, είχαμε μιλήσει με τον Κέβιν Γκαρνέτ, ήμασταν κοντά, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Δεν είναι γνωστή αυτή η υπόθεση, την λέμε για πρώτη φορά.

Για τους προπονητές που δεν κατάφεραν να πάρουν τίτλο:

Π.Α: Για όλους τους προπονητές που έφυγαν άτιτλοι, νιώσαμε στεναχώρια. Με όλους τους κόουτς είχαμε καλέ σχέσεις. Και με Γιαννάκη, και με Γκέρσον. Ο τρίτος τελικός του 2010 ήταν ο τελικός της ντροπής. Ήμασταν στο +16 και χάσαμε όπως χάσαμε…

Για τον Τεόντοσιτς:

Γ.Α: Από τους παίκτες που θα άξιζαν τίτλους, ο Μίλος ήταν ένας από αυτούς. Μπασκετικά άξιζε να στεφθεί πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό.

Π.Α: Ο Μίλος είχε αποφασίσει να φύγει, πριν πούμε πως φεύγουμε εμείς. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιο του, έκανε την επιλογή του. Eμείς δεν ισοφαρίσαμε την προσφορά της ΤΣΣΚΑ. Έφυγε και έφερε λεφτά στην ομάδα.

Για τον Μπουρούση:

Γ.Α: Ο Μπορούσης έχει πει πολλά πράγματα για εμάς προσωπικά. Ακόμη και αν το έλεγε σε μία ιδιωτική συζήτηση, θα έπρεπε να ζητήσει ξεκάθαρη συγνώμη, όχι αν κάποιοι… θίχτηκαν. Ο Ίβκοβιτς τον τιμώρησε για το καλό της ομάδας, αλλά και για καλό δικό του. Εμείς δεν είχαμε κακία μαζί του. Τον στηρίξαμε όλα τα χρόνια και του φερθήκαμε καλά. Δεν του κρατάμε κακία.

Π.Α: Είχε καλές προθέσεις ο Γιάννης, αλλά έπρεπε να ζητήσει μία ξεκάθαρη και αντρίκεια συγνώμη. Αυτό δεν το είχε κάνει. Έχει ωριμάσει, περιμένει δεύτερο παιδί και του ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Για τις αμοιβές που έχουν δώσει κατά καιρούς σε παίκτες:

Γ.Α: Τσάμπα λεφτά δεν δώσαμε ποτέ. Ήταν τότε υψηλά τα μπάτζετ και ήταν έτσι το μοντέλο. Έδιναν όλοι πολλά λεφτά, πολλές ομάδες ξόδευαν χρήματα. Εμείς μετά αλλάξαμε το μοντέλο στα μπάτζετ, ρίχνοντας το οικονομικό κομμάτι. Να κερδίζεις με 7.000.000 ευρώ ομάδα με 25.000.000 ευρώ, αυτά δεν γίνονται. Και όμως εμείς αυτό το καταφέραμε.

Π.Α: Οι παίκτες που πέρασαν από τον Ολυμπιακό έχουν όλοι καλοπληρωθεί. Όλοι κάτι άξιζαν.

Για τον χαιρετισμό στο ΣΕΦ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τη γενικότερη κόντρα που υπάρχει:

Γ.Α: Ενώ μας είχε βρίσει ο Γιαννακόπουλος, είπα στον Παναγιώτη πάμε κάτω να τον χαιρετήσουμε. Παρά τα όσα άσχημα είχε πει για εμάς, κάνοντας επιθέσεις. Είναι και ένα μήνυμα για τον κόσμο σκέφτηκα. Να πω επίσης πως σταματήσαμε το σύνθημα για τον κ. Βασιλακόπουλο, το άσχημο εκείνο, αλλά εκείνος δεν αντέδρασε. Δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος αυτό, οι Γιαννακόπουλος.

Π.Α: Θα πω για τον χαιρετισμό στον Γιαννακόπουλο. Κατεβαίνουμε από τις εξέδρες του ΣΕΦ και πάμε να τον χαιρετήσουμε. Με τον πατέρα του και τον θείο του είχαμε επαφές, σε καλό επίπεδο. Λοιπόν, κερδζουμε στο ΣΕΦ, αφού τον χαιρετήσαμε, και πάει στα αποδυτήρια και λέει «είμαι ο εφευρέτης τη αλητείας». Την επόμενη μέρα, το λέω για πρώτη φορά, με παίρνει τηλέφωνο στο γραφείο και μου λέει «συγχαρητήρια για τη νίκη, ευχαριστώ για την καλή φιλοξενία». Του είπα «να είσαι καλά Δημήτρη» και από τότε δεν έχω μιλήσει ξανά μαζί του.

Γ.Α: Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει διαλέξει έναν άλλο δρόμο και τρόπο. Εμείς δεν έχουμε κόντρα μαζί του. Βλέπετε πως το πρόβλημα με τον Γιαννακόπουλο είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο. Δεν αφορά μόνο εμάς. Εδώ στη συνάντηση κατά την διάρκεια του Final-Four, ασχολήθηκε και ο κ. Μπερτομέου με τον κ. Γιαννακόπουλο.

Π.Α: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον υγιή κόσμο του Παναθηναϊκού. Όσα προβλήματα υπάρχουν είναι εξαιτίας του κ. Γιαννακόπουλου. Να θυμίσω πως ο Πρόεδρος του ΠΑΟ, ο Μάνος Παπαδόπουλος, είναι ο μόνος Πρόεδρος παγκίτης. Ο Μάνος έχει και τις μετοχές και έχουμε κάνει και καταγγελία για αυτό το θέμα, με τις μετοχές. Βάσει του μπίζνες-πλαν, αυτός έχει τα λεφτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk